Så meget hitter genbrugsudklædning i februar
BørnLivsstil

Så meget hitter genbrugsudklædning i februar

DBA Guide
DBA Guide

276 % flere søger efter udklædning på DBA, når måneden siger februar målt i forhold til januar. Med så stor interesse for genbrugskostumer, anbefaler vi, at du bruger fastelavn til at tale med dit barn om genbrug og bæredygtighed. En undersøgelse, DBA står bag, viser nemlig, at vi gerne vil have vores børn til at forstå værdien af brugte ting, men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt.

Fastelavn står for døren, og det betyder, at kostumerne skal findes frem fra gemmerne eller købes. Men gør det nu på brugtmarkedet. Lad de små Elsa’er, farlige løver, fine mariehøns og stærke supermænd være klædt på af kostumer, fundet brugt.

I en tid med tårnhøj inflation, hvor pengene er små for mange, kan det nemlig føles som en stor post at bruge et par hundrede kroner på et fastelavnskostume, der sandsynligvis kun skal bruges få gange.

Samtidig mener 9 ud af 10 forældre med hjemmeboende børn, at det er vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi. Det viser DBAs Genbrugsindeks fra 2022, der tager pulsen på danskernes genbrugsvaner.

57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.
57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.

Børneforældrene vil gerne dette, men undersøgelsen viser, at børneforældrene ikke ”er i mål”

- Vi kan se i vores Genbrugsindeks, at børneforældre virkelig går op i, at deres børn får gode genbrugsvaner med sig videre i livet, og det er virkelig fedt. For eksempel svarer 57 procent af forældrene, at de synes, det er vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe brugt. Men noget tyder på, at de kan blive endnu bedre, siger Julie Schoen, der er talsperson for DBA.

For kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for at købe nyt, mens lidt over halvdelen har hjulpet deres barn med at sælge barnets brugte ting. Der er altså et stykke vej op til de 57 procent, der gerne vil vænne deres børn til at købe brugt.

Kostumer fra DBAs kategori ’Festartikler og underholdning’:

 1. Ond Troldmand Kostume - Barn, Halloween kostume "Ond troldmand": Kappe + maske med skæg + ekstra try

  Ond Troldmand Kostume - Barn, Halloween kostume "Ond troldmand": Kappe + maske med skæg + ekstra tryllestav med lys, købt seperat. Brugt een gang. Bæltespænde mangler, men har ingen betydning for funk

  200,00 kr.27-09-2023
 2. Julemand kostume, Julemands kostume sælges.
Er som nyt

  Julemand kostume, Julemands kostume sælges. Er som nyt

  125,00 kr.26-09-2023
 3. Ochaco Uraraka Cosplay / Kostume, Cosplay med paryk købt fra ACOS i Japan
Figuren er Ochaco Uraraka

  Ochaco Uraraka Cosplay / Kostume, Cosplay med paryk købt fra ACOS i Japan Figuren er Ochaco Uraraka fra Anime serien My Hero Academia, men skole uniformen kan bruges til alle de kvindlige karakterer.

  200,00 kr.26-09-2023
 4. Yuno Gasai Cosplay / Kostume, Et hjemmesyet kostume med paryk
Figuren er Yuno Gasai fra Anime serien

  Yuno Gasai Cosplay / Kostume, Et hjemmesyet kostume med paryk Figuren er Yuno Gasai fra Anime serien Future Diary Kostumet blev syet til en 14 årig, så er nok en størrelse xs/s til en højde på ca. 150

  100,00 kr.26-09-2023
 5. Vinge Fugl sommerfugl, Vinge til en sommerfugls kostume
One size 
Der er velcrolukning som man kan f

  Vinge Fugl sommerfugl, Vinge til en sommerfugls kostume One size Der er velcrolukning som man kan fikse til en bluse el lignende som de sidder fast på ryggen

  50,00 kr.26-09-2023
 6. Tyrolermand, Virkelig sjovt kostume du stikker benene i. 
Bære dig gennem hele aftenen til du segner

  Tyrolermand, Virkelig sjovt kostume du stikker benene i. Bære dig gennem hele aftenen til du segner. Brugt 1 gang. Fejler intet. Voksenstørrelse. Perfekt stand.

  400,00 kr.26-09-2023

Stigning på 276 procent: Udklædning hitter på DBA.dk

For de forældre, der gerne vil opdrage deres børn til bedre genbrugsvaner, er fastelavn en oplagt begivenhed, mener Julie Schoen. For der er mange kostumer til få penge at finde, hvis man kigger på genbrugsmarkedet. Og genbrugsudklædning hitter på dba.dk omkring fastelavn. I februar 2022 søgte 276 procent flere på ’udklædning’ på DBA sammenlignet med januar 2022.

- Lige præcis kostumer er en virkelig oplagt genbrugsvare. Mange børn vokser jo lynhurtigt ud af deres tøj, og udklædningstøj, der ikke bliver brugt så tit, er derfor ofte i rigtig god stand. Det betyder også, at udklædningstøjet potentielt har værdi i rigtig mange år – og kan bruges af rigtig mange forskellige, siger Julie Schoen og fortsætter:

Derfor er fastelavn en virkelig god anledning til at tale med sit barn om, at ikke alt nødvendigvis skal købes fra ny. At mange brugte ting kan være lige eller næsten lige så gode som nye

fortæller Julie Schoen.

Af samme grund som det er oplagt at købe brugt udklædning, giver det også god mening at sælge tøjet videre, når fastelavn er forbi, eller når kostumet ikke længere passer. Derfor kommer Julie Schoen med en række gode råd til de forældre, der gerne vil hjælpe deres barn med at sælge fastelavnskostumet videre.

1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg
1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg

Sådan kan du sammen med dit barn handle et brugt kostume

1. Lav en sjov fotosession
Gode billeder er essentielle, når du skal sælge dine ting. Få dit barn til at hjælpe med at tage sjove billeder, der får udklædningen til at shine. Brug gerne rekvisitter, men husk at skrive i annoncen, hvilke ting der er med i prisen.

2. Tal med dit barn om prisen
Er det dit barn, der får pengene for salget, så inddrag ham eller hende i, hvad det skal koste. Tag udgangspunkt i, hvad I selv har givet for kostumet, og tal om, hvilken stand tøjet er i. Er det så godt som nyt, eller er der et lille hul et sted? Det kan også være en god ide at kigge på andre lignende annoncer og sammenligne priserne.

3. Fortæl de gode historier
De sjove eller personlige annoncetekster er altid de bedste. Inddrag derfor dit barn, når du skal skrive annoncen. Måske har han eller hun en sjov historie, som I kan knytte til kostumet, eller I har en god ide til, hvilke rekvisitter der er oplagte at anskaffe sig, som I kan give videre til køberen.

 

Udklædning til børn:

 1. Udklædningstøj, Batman, Super fin Batman kostume str. 140, ikke brugt meget

  Udklædningstøj, Batman, Super fin Batman kostume str. 140, ikke brugt meget

  100,00 kr.27-09-2023
 2. Udklædningstøj, Pikachu hue, Hjemmestrik, Passer 4-7 år

  Udklædningstøj, Pikachu hue, Hjemmestrik, Passer 4-7 år

  75,00 kr.26-09-2023
 3. Udklædningstøj, Ridderkostume, Meget fint ridderkostume købt på Kronborg slot i mørkerødt velour med

  Udklædningstøj, Ridderkostume, Meget fint ridderkostume købt på Kronborg slot i mørkerødt velour med ridderemblem og trådeffekt, så det ligne metal. Brugt få gange til leg og fastelavnsfest et enkelt

  150,00 kr.26-09-2023
 4. Udklædningstøj, Halloween tilbehør, ., Tilbehør til udklædning vingerne lidt slidte i kanten staven

  Udklædningstøj, Halloween tilbehør, ., Tilbehør til udklædning vingerne lidt slidte i kanten staven som ny fra ikke ryger hjem Pr stk 20kr eller begge dele samlet 30kr Findes mere udklædning og tilbeh

  20,00 kr.26-09-2023
 5. Udklædningstøj, Sort Ninja dragt, Sort Ninja dragt med sværd. Str 4-5 år

  Udklædningstøj, Sort Ninja dragt, Sort Ninja dragt med sværd. Str 4-5 år

  75,00 kr.26-09-2023
 6. Udklædningstøj, Batman dragt, Batman dragt til barn 4-5 år

  Udklædningstøj, Batman dragt, Batman dragt til barn 4-5 år

  50,00 kr.26-09-2023

Tal fra Genbrugsindekset 2022:

Tallene dækker over forældre med hjemmeboende børn:

 • 87 procent finder det vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi.
 • 57 procent finder det vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe secondhand.
 • 56 procent har hjulpet deres børn med at sælge deres brugte ting, før de købte nye, for at lære om genbrug.
 • 43 procent har hjulpet deres børn med at købe brugte ting for at lære om genbrug.

Om Genbrugsindekset

Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Data til Genbrugsindekset 2022 er indsamlet via Epinions panel i perioden 25. februar til 7. marts 2022. Læs hele Genbrugsindekset 2022 her.

Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.
Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.

Relaterede artikler