Rum til leg - og til farver
Børn

Rum til leg - og til farver

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Rum til leg - og til farver

Her i hjemmet har vi efterhånden haft mange forskellige konstellationer af børneværelser. Og vi har byttet rundt på rummene ad flere omgange.
 
Vores lille familie har hele tiden fået nye behov, som vi med tiden har forsøgt at opfylde. I starten flyttede Jesper og jeg ud af det store soveværelse, og det blev derefter lavet om til et stort deleværelse. Jesper fjernede loftet, byggede hems og lavede resten op til kip.
Fine retro taburetter, med malede ben - Hukit stol - Arkivskab
 
 Sådan fungerede det faktisk de første 3 år af Neels liv, men efterhånden som begge piger blev større, og også begyndte at lege med lidt mere forskelligt legetøj…. Og med konfrontationer om dit og mit…. Så måtte vi erkende, at det nok var på tide, at vi skulle tænke kreativt igen.
 
Vi skulle jo til det på et eller andet tidspunkt, og efteråret 14 blev så tiden hvor vi gjorde alvor af det.
 
Vi rykkede soveværelse ned i vores skønne vinterhave, og pigerne fandt så selv ud af, hvem der skulle have det store værelse, og hvem der skulle have vores gamle soveværelse. Vi var bange for det skulle blive et issue om at få det største, men nej, det blev det slet ikke….. Man blive heldigvis ofte overrasket over sine børn :-)
Rutsjebane i træ
 
Neel har fået det store, med hemsen, og Merle fik vores gamle soveværelse, som nok er ca. 15 kvm. så det er somend slet ikke så lille endda.
 
Da vi lavede værelserne gjorde jeg mig mange tanker omkring indretning, jeg surfede nettet tyndt for ideer og inspiration. Nu kunne den få fuldt gas for både en 3-4 årig og en mini teen på 6.
 
Neel har fået det lidt mere nuttet end Merle, og det passer perfekt til hende. Der er skønt blomstret tapet fra retrovilla, der er rutchebane fra ikea (fundet på dba) og der er gynge i spærene. På væggen hænger 3 store skabe med låger, og her inde, der har jeg ryddet op ‘en gang…. Og aldrig siden…..

På Merles værelse er der malet en bjerg væg, der er lidt mere grafisk på billederne, en ribbe i loftet og en stor tavle. Hun var lige startet i skole da vi lavede værelserne, så vi fandt den ret sjov. Og jeg skal hilse og sige, at den er blevet brugt heftigt siden.

Jeg læser mange blogindlæg og Instagram posts hvor der bliver skrevet om, at mange børneværelser ligner nogle, hvor der faktisk ikke er børn, hvor alt er pudderfarvet og passer sammen….. Den kategori kan vi i hvert fald ikke puttes ind under. Jeg ELSKER farver, og på pigernes værelse har den bare fået fuld skrald :)

Men jeg tror nu også at børnene leger på de pudderfarvede værelser…. Og de har helt sikkert også gyseligt plastik dimser i kasserne…. Men på billeder fungerer det sjældent….
 
Selvfølgelig prøver jeg at holde en smule styr på det, på den måde, at vi stort set altid beder dem rydde en leg op før de starter en ny. For vi ved, at det hele bliver alt for uoverskueligt for dem, hvis hele rummet pludselig står på hovedet. Da billederne her blev taget, har jeg naturligvis også lige været over dem, de værste plastikdimser er lige skubbet til siden, og de grimme bamser smidt på hemsen. Men lad mig slå det fast, at her IKKE ser sådan ud til hverdag. Her bor børnene her, der leges og der rodes…. Men vi forsøger at lære dem, at man faktisk har nemmest ved at finde sine ting og starte nye lege, når man faktisk kan se legetøjet.

Lego, barbie, playmobil, pirat skibe og traktorer leges naturligvis med på kryds og tværs, og jeg har totalt opgivet at holde styr på hvilke sæt der ligesom er købt sammen….. Det gider jeg simpelthen ikke gå op i :)


Find det på DBA

 1. Andet tilbehør, Baby Jogger F.I.T

  Andet tilbehør, Baby Jogger F.I.T

  995,00 kr.01-10-2023
 2. Postkasse til legehus, Hyggelig og fin rød postkasse til legehus. 
God stand.

  Postkasse til legehus, Hyggelig og fin rød postkasse til legehus. God stand.

  100,00 kr.01-10-2023
 3. Lego Friends, 30396, Komplet sæt
 Bud modtages, kommer fra røgfrit hjem.
Se også mine andre annoncer

  Lego Friends, 30396, Komplet sæt Bud modtages, kommer fra røgfrit hjem. Se også mine andre annoncer

  25,00 kr.01-10-2023
 4. Andet legetøj, Passer Linex, Som ny
Fra røgfrit og dyrfrit hjem.

Jeg sender gerne, hvis du betaler

  Andet legetøj, Passer Linex, Som ny Fra røgfrit og dyrfrit hjem. Jeg sender gerne, hvis du betaler portoen m bring/dao/gls ;) Se også mine andre annoncer ;)

  45,00 kr.01-10-2023
 5. Madras, Temprakon madras til juniorseng, b: 60 l: 115, Temprakom madras. 
Betrækket kan tages af og

  Madras, Temprakon madras til juniorseng, b: 60 l: 115, Temprakom madras. Betrækket kan tages af og vaskes Fra røg- og dyrefrit hjem

  50,00 kr.01-10-2023
 6. Juniorseng, Husseng, b: 80 l: 170, Hjemmelavet (ikke af os selv). Trænger til en gang slib og maling

  Juniorseng, Husseng, b: 80 l: 170, Hjemmelavet (ikke af os selv). Trænger til en gang slib og maling. Der er en revne i den ene ende af den øverste pind men den er meget holdbar. (Vores barn har hængt

  350,00 kr.01-10-2023

Relaterede artikler