DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply
BørnDIY

DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply

Marie-Louise
Marie-Louise

Det var en skør idé, jeg fik, som jeg måtte afprøve. Kunne en smadret paraply få nyt liv som fastelavnskostume? Svaret er ja. Her viser jeg dig, hvordan en udtjent paraply blev omdrejningspunkt i min datters cirkusprinsessedragt.

De findes i læssevis – de knækkede eller på anden vis ødelagte paraplyer. Med mindre de kan repareres, er de dømt til en skæbne som affald. Det var den paraply, som jeg fandt efterladt inde i byen også. Den var skæv og ramponeret.. Stoffet med sine regnbuefarver fejlede slet ikke noget, så jeg besluttede mig for at tage paraplyen med hjem og se, om jeg en dag kunne få brug for den i en ny funktion.

Og det kunne jeg.

Stoffet, der var hæftet til paraplystellet enkelte steder, kunne nemt klippes af. Det var også lige til at vaske i hånden, og rent og pænt kom det ind på stofhylden i mit hobbyrum. Klar til videre forvandling.

I denne guide kan du læse, hvordan jeg forvandlede paraplyens stof til en skøn nederdel til min datter.

Find paraplyer, som du kan lave om til unikke nederdele, her:

 1. Paraply, H&M, Børneparaply fra H&M med Frost

  Paraply, H&M, Børneparaply fra H&M med Frost

  45,00 kr.27-05-2023
 2. Paraply, Ukendt, Vintage paraply i perfekt tilstand og god, kraftig kvalitet. Sort med nodemønster.

  Paraply, Ukendt, Vintage paraply i perfekt tilstand og god, kraftig kvalitet. Sort med nodemønster. Lakeret træhåndtag. Længde ca. 88 cm Diameter ca. 100 cm

  250,00 kr.27-05-2023
 3. Paraply, Retro paraply, med de skønneste blomster 
god stand,

  Paraply, Retro paraply, med de skønneste blomster god stand,

  100,00 kr.22-05-2023
 4. Paraply, Hellerup Parkhotel, Helt ny paraplyer fra Hellerup Parkhotel i en kraftig model sælges. De

  Paraply, Hellerup Parkhotel, Helt ny paraplyer fra Hellerup Parkhotel i en kraftig model sælges. De har en diameter på 110 cm. Så stor model. 1 Stk. 10,00 kr. og en kasse med 20 stk. 150,00 kr.

  10,00 kr.21-05-2023
 5. Paraply, Lacoste Paraply. Af ældre dato men i flot stand. Længde 44 cm. Diameter 98 cm. Pris 250 kr

  Paraply, Lacoste Paraply. Af ældre dato men i flot stand. Længde 44 cm. Diameter 98 cm. Pris 250 kr. Se også mine andre annoncer.

  250,00 kr.14-05-2023
 6. Paraply, Miss Etoile, NY sød foldeparaply med fine detaljer. Farven er råhvid, med fine glimmer stje

  Paraply, Miss Etoile, NY sød foldeparaply med fine detaljer. Farven er råhvid, med fine glimmer stjerner på posen og på selve paraply. Længden inkl. håndtag er 30 cm når sammenfoldet. Længde 61 cm fol

  75,00 kr.14-05-2023

617 paraplyer er lige nu til salg på DBA, og de fås i alle former og farver.

Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad
Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad

Sådan gør du

Jeg kom i tanke om stoffet igen, da min datter manglede et fastelavnskostume. Det var der, idéen om at sy en spraglet nederdel ud af paraplystoffet opstod. Svært var det ikke at lave nederdelen. Fremgangsmåden får du her i trin. Det er nemmest med en symaskine, men nederdelen kan også sys i hånden.

1. Klip et rundt hul i midten af stoffet. Brug for eksempel en stor tallerken at tegne efter. Hullet skal være stort nok til at komme over hofterne - og gerne lidt større. Bemærk dog, at jo større du klipper hullet, desto kortere bliver nederdelen.

2. Zigzag og fold kanten i hullet om, så der laves en løbegang til elastikken. Sy hele vejen rundt, så løbegangen til elastikken formes. Efterlad en åbning, som du kan få elastikken ind og ud ad.

3. Sæt en sikkerhedsnål i den ene ende af elastikken, og skub den gennem løbegangen. Bind en knude på elastikken, hvor den er tilpas stram rundt om livet.

Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Så er det bare i gang med at klippe
Så er det bare i gang med at klippe
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter

Dette kan du klæde barnet ud som med nederdelen på

Nederdelen kan, alt efter paraplystoffets udseende, bruges i forskellige kostumer. Min datters kostume endte med at blive et klovnekostume med et strejf af cirkusartist. Kostumet er foruden paraplydugenstykket sammen af forskellige tøjstykker fra vores klæd-ud-kasse og en nytårs-hat. Desuden havde hun et strutskørt under nederdelen, der gav den mere fylde.

Hvis du ikke har en paraply, der alligevel skal kasseres, kan du købe den brugt. Der er i mens jeg skriver artiklen her 613 annoncer med paraplyer til salg på DBA. Gå på jagt efter paraplyer til dit næste kostume, her.

Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!

Ude i sidste øjeblik – så er DBA din ven

Der er mange gode grunde til at finde dit fastelavnskostume brugt. Du sparer penge, du forurener mindre, og så er det faktisk også nemt eftersom mange kostumer, der oftest kun er brugt enkelte gange, bliver afleveret i genbrugsbutikker eller sættes til salg på DBA.

Find årets fastelavnskostume på DBA, der er lige nu, hvor jeg skriver, 1.317 annoncer, der matchet ordet ’fastelavn’ på DBA. Mon ikke du endda kan finde en, der vil sende dig det lige til døren ;) Det var sådan vi i sidste øjeblik skaffede sidste års Halloween kostume.

Igen i år har min datter fundet sit fastelavnskostume på ’brugt markedet’. Først faldt hun over en skøn gymnastik-disco-dragt og senere et par øreringe med discokugler i vores lokale genbrugsbutikker. Sammen giver de det perfekte rulleskøjte-pige-look, som hun skal have i år.

Find fastelavnskostumer på DBA, her:

 1. Kostume, Fantastisk leopard i str. 98

Virkelig flot på. Og i perfekt stand.

Købspris ca. 350 kr.

  Kostume, Fantastisk leopard i str. 98 Virkelig flot på. Og i perfekt stand. Købspris ca. 350 kr. Der har aldrig været bukser til. Den ser måske lidt kort ud på billedet, men den går over numsen.

  130,00 kr.29-05-2023
 2. kostume, Fantastisk rød drage i str. 128

Virkelig flot på. Og i perfekt stand.
Mangler bare en hale

  kostume, Fantastisk rød drage i str. 128 Virkelig flot på. Og i perfekt stand. Mangler bare en hale (se billede). Den kan man selv lave og sætte på med velcro. Købt i Fest og Farver for ca. 450 kr.

  150,00 kr.29-05-2023
 3. enhjørning kostume, Enhjørning kostume str M

passer ca fra 130-160 cm 

kontant ved afhentning, sen

  enhjørning kostume, Enhjørning kostume str M passer ca fra 130-160 cm kontant ved afhentning, sendes ikke

  35,00 kr.28-05-2023
 4. Angry bird kostume, Angry bird kostume str L 
passer til 150-170 cm 

kontant ved afhentning, 
sende

  Angry bird kostume, Angry bird kostume str L passer til 150-170 cm kontant ved afhentning, sendes ikke

  35,00 kr.28-05-2023
 5. Cowgirl kjole og bælte, Helt nyt kostume str M, der desværre var for lille og derfor er ubrugt. Pakk

  Cowgirl kjole og bælte, Helt nyt kostume str M, der desværre var for lille og derfor er ubrugt. Pakken indeholder kjole og bælte. Nypris 295 kr.

  200,00 kr.28-05-2023
 6. Udklædningstøj Løve, Et løve kostume i str. 90. Brugt 1 gang.

Kommer fra ikke ryger hjem og ingen d

  Udklædningstøj Løve, Et løve kostume i str. 90. Brugt 1 gang. Kommer fra ikke ryger hjem og ingen dyr. Kan sendes for købers regning. Pris : 50 kr.

  50,00 kr.28-05-2023

1.397 kostumer kan du lige nu finde på DBA. Dem, der er til børn, kan du klikke her og se.

Der er også mere DIY-syning i artiklen her, hvor Lise og Michael viser, hvordan man syer en baby-nest af brugt stof. https://guide.dba.dk/boern/diy-babynest

Du kan også få inspiration til at købe genbrug til børn på DBA Guiden her.d

Video: Kom med hjem til mig og se mit genbrugshjem

Nederdelen er langt fra den eneste ting, jeg har skabt ud af genbrug. Se selv i videoen herunder, hvor jeg viser dig rundt i mit genbrugshjem. Du kan læse mere om løsningerne, her.

Relaterede artikler