Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

Genialt! Sådan får en gammel jagtbåd ny funktion

19. april 2019

Lad dine børn stikke til søs, selvom de er begravet i sand! Her kan du se, hvor fint en gammel jagtbåd kan agere sandkasse.

I haven hos de fleste børnefamilier kan du finde en sandkasse. Typisk er den firkantet og lavet af træ, eller også tager sandkassen form af et rundt, fladt dyr, lavet af plastik.

Men hvis du vil skille dig lidt ud og samtidig have en grøn samvittighed, bør du læse med nu. 30-årige Turi Schäffer har nemlig Roskildes sejeste sandkasse.

En sandkasse, som er lavet ud af en gammel jagtbåd.

- En jagtbåd er smart som sandkasse, fordi bunden er flad, og man kan derfor bare stille den på jorden. Andre både har ikke en flad bund, så der ville det være nødvendigt at grave et hul i græsplænen, for at båden ikke vippede. Det kunne man jo godt gøre, men det er lidt mere besværligt, forklarer sandkassens ejer og moren i familien, Turi.

Sandkasse med låg
Jagtbåden med låg
Sandkasse med låg
Det klæder kun jagtbåden, at malingen er skraldet lidt af

Sådan blev jagtbåden til en sandkasse

Turi kan dog ikke tage æren af idéen:

- Vi fandt jagtbåden på DBA. Vi søgte på "sandkasse", og så kom den frem. Sælgeren havde nemlig selv tænkt at lave den til en sandkasse, men havde aldrig fået det gjort, fortæller Turi, der straks blev varm på idéen:

- Jeg synes, det er en rigtig sjov idé og en sjov ting at have. Og så er den på en måde lidt pænere end en normal sandkasse. Den pynter i hvert fald lidt mere i haven.

Turi fortæller også, at venner og familie tit kommenterer på hjemmets unikke sandkasse.

Klik her og find jagtbåde til salg på DBA.

En skræddersyet løsning

Idéen er ikke kun pæn og bæredygtig. Den er også nærmest skræddersyet til Turis have. For familiens terrasse går nemlig ikke helt hen til havens stakit. Dermed er der en halv meter græsplæne ude i siden, som ikke rigtig er bredt nok til at gøre nogen nytte. Men jagtbådens aflange og smalle facon passer akkurat lige ind.

- Sandkassen passer perfekt imellem vores terrasse og hegnet, men det er ret besværligt, når man skal slå græsset rundt om den. Det er vi nødt til at gøre med en saks, og det er en ulempe ved den.

En anden udfordring var, at båden selvfølgelig ikke havde noget låg, så det lavede familien selv. Men det er klipningen og gør-det-selv-låget værd:

Vores datter elsker den. Men hun elsker alle sandkasser. Jeg tror, hun skal være lidt ældre, før hun forstår, at det er en båd. Til den tid vil det måske blive en del af legen - det håber jeg.

Sandkasse med låg |Her er Danmarks nok mest opfindsomme sandkasse
Der er liv og glade dage i den gamle jagtbåd
Sandkasse med låg |Her er Danmarks nok mest opfindsomme sandkasse
Jagtbåden i sig selv er ikke nok - glem ikke sand og legetøj, og så lover jeg, at din barn får en fest

Sandkasser til salg på DBA:

Der er lige nu 449 annoncer på DBA, der matcher søgningen 'sandkasse'

Vidste du, at du kan købe selve havEN på DBA? Altså alt det grønne? Alt lige fra græsplæne, busk, træ, hæk og blomst? Men der kan være nogle årstider, som er mere oplagte at købe det grønne på, og det kan du læse mere om, her.

Hvis du allerede har en sandkasse, men gerne vil forære dine børn flere udendørs legesager, hvad så med en trampolin? Dem kan du købe stakkevis af på DBA, og i denne artikel guider vi dig til, hvordan du sikrer dig at købe den rette, brugte trampolin.

Du kan også se videoen herunder, hvor vi viser dig, hvordan du kan bruge en gammel trehjulet cykel til at forvandle til en sæbekassebil. Du kan læse mere om sæbekassebilens tilblivelse i artiklen, her.