Fjernsyn for dig – Husker du disse figurer?
Børn

Fjernsyn for dig – Husker du disse figurer?

Christine
Christine

Du har sikkert siddet klinet til skærmen, når Kaj og Andrea bakkede snavvendt og nok også fældet en tåre sammen med Æsel, Grisling og Plys. De kendte figurer fra børne-tv har fulgt de fleste af os fra de første år, men kan du huske dem alle? Læs med her og få opdateret hukommelsen.

Nøøj, det er for børn! Og det er nemlig lige, hvad det er. 'Fjernsyn for dig' er en verden af eventyr, gode historier og finurlige fantasifortællinger om talende dyr, bløde bamsebjørne og selvkørende biler. Det er ikke svært at forstå, hvorfor drenge og piger i årtier er blevet tryllebundet af de farverige universer.

De fleste af os husker med garanti både Lotte og Anna, Bamse og Kylling eller Kaj og Andrea, men har du helt styr på, hvor Villy Rap, Kasper Kat og Ole Orm hører hjemme? Vi tager en tur i tidsmaskinen tilbage til 'Børnetimens' begyndelse for at give dig en kærlig reminder om alle de figurer fra 'Fjernsyn for dig', du måske har glemt med tiden.

Bamse besøgte ofte Forlæns og Baglæns på planeten Joakim. Denne søde bjørn sælger Kaja i Værløse til 50 kroner.
Bamse besøgte ofte Forlæns og Baglæns på planeten Joakim. Denne søde bjørn sælger Kaja i Værløse til 50 kroner.

En verden med kæmpeæbler og agurkemobiler

Der var hverdagsmysterier på sendefladen, når 'Fjernsyn for dig' sendte dig på eventyr med Kasper Kat og Ole Orm. Kan du huske historien om det forsvundne kæmpeæble eller den vilde agurkemobil?

Fjernsynsudsendelserne var baseret på Richard Scarrys fortællinger fra bøgerne af samme navn, og når vennerne i 'Den travle by' tog på tur, var der spænding og sjove oplevelser fra start til slut. Er du klar til et gensyn med Fanny Flodhest, Sally, Ja/Nej-Gris og alle de andre?

Det er ikke kun dig, der vil nyde at møde figurerne igen, for fortællingerne er faktisk stadig populære hos de mindste, selvom de ikke vises i tv. På DBA kan du både finde bøger og animationsfilm om vennerne fra 'Den travle by', så du kan hurtigt blive klar til højtlæsning og fredagshygge – selv på en dag, hvor 'Fjersyn for dig' har andre programmer på planen.

Find bøgerne på DBA:

 1. Nollike og Vrikkeorm, Richard Scarry, Pæn hardback, med alm. brugsspor.

Forlag Carlsen if, 1972
ISB

  Nollike og Vrikkeorm, Richard Scarry, Pæn hardback, med alm. brugsspor. Forlag Carlsen if, 1972 ISBN: 87-562-0211--3 Originaltitel: The Early Bird Oversat af amerikansk af Inge-Lise Hauerslev Nr. 11

  69,00 kr.19-02-2024
 2. “Du store verden”, Richard Scarry, Den klassiske børnebog “Du store verden” af Richard Scarry (stor

  “Du store verden”, Richard Scarry, Den klassiske børnebog “Du store verden” af Richard Scarry (stor udgave). God stand. Flotte illustrationer. Skal hentes og betales ved afhentning. Sælges for 45,-.

  45,00 kr.18-02-2024
 3. Scarry bøger, Richard Scarry, Flere forskellige bøger af RIchard Scarry

Min lille tællebog 25,-
Min

  Scarry bøger, Richard Scarry, Flere forskellige bøger af RIchard Scarry Min lille tællebog 25,- Min lille ABC 25,- 3 eventyr 40,- hjem kære hjem 20,- SE OGSÅ MINE ANDRE ANNONCER MED EN MASSE SPÆNDEN

  20,00 kr.16-02-2024
 4. Alle tiders skole, Richard Scarry, genre: anden kategori, Børnebog med billeder

  Alle tiders skole, Richard Scarry, genre: anden kategori, Børnebog med billeder

  50,00 kr.15-02-2024
 5. Så starter vi, Richard Scarry, Lille bog i pixibogsstørrelse af Richard Scarry.


Jeg vil gerne send

  Så starter vi, Richard Scarry, Lille bog i pixibogsstørrelse af Richard Scarry. Jeg vil gerne sende, men kun med GLS, da det er eneste mulighed her i byen. Købes som beset, kig nøje på billederne

  15,00 kr.13-02-2024
 6. Richard Scarry 3 eventyr

  Richard Scarry 3 eventyr

  Richard Scarry 3 eventyr, Richard Scarry 3 eventyr, Richard Scarry 3 eventyr Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Vi sender til hele landet for 45 kr.

  32,00 kr.12-02-2024

På DBA kan du lige nu finde flere flotte eksemplarer af 'Den travle by'. Her kan du se dem, der koster under 50 kroner.

Du gætter aldrig, hvor dette fantasidyr er fra

Hvis vi siger planeten Joakim, ringer der så en klokke?

Okay, du får en ledetråd mere: På planeten lever et underligt rumdyr med to hoveder. Kan du gætte det nu?

Vi indrømmer, at det er en svær nød at knække, hvor væsenet er fra, men vi er til gengæld helt sikre på, at genkendelens glæde blusser op i dig, når vi afslører svaret. Fantasidyret er selvfølgelig Forlæns og Baglæns fra Bamses Billedbog. 

Ahh… Ja, vi vidste, du ville kunne huske det klodsede dyr, som havde mere end almindelige problemer med at kommunikere med sig selv. Det giver nemlig udfordringer at have et hoved i begge ender, og særligt når hovederne ikke altid har den samme forestilling om, hvor på planeten de vil hen.

Trænger du til et gensyn? Der venter fortællinger med Bamse, Kylling, Ælling og de andre venner på DBA.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Bamses bedste ven Kylling kan også blive din. Helle sælger denne store dukke på 42 centimeter til kun 50 kroner.
Bamses bedste ven Kylling kan også blive din. Helle sælger denne store dukke på 42 centimeter til kun 50 kroner.

Sådan sikrer du fredagshyggen for kun 30 kroner

Hun er så lille, at hun kan sove i en tændstikæske. Kan du huske Cirkeline med den røde kjole og det strittende, sorte år? Den søde tegneserieklassiker så dagens lys for første gang i 1957, men selvom den lille alfepige er vores heltinde, må vi ikke glemme mussevennerne i de stribede trøjer. Fredrik, der altid er klar på eventyr, og Ingolf, som er lidt mindre modig, slår nemlig snart følgeskab med Cirkeline.

Desværre er det sjældent, de toner frem på skærmen for at tage os med på opdagelse i deres verden. Savner du at nynne med på 'Bim, bam busse, jeg er en haletudse' eller nogle af de andre sange fra tegneserien, har vi godt nyt til dig. På DBA kan du finde tegnefilmene til under 30 kroner, så vi tør godt love, at fredagshyggen er sikret nu.

Find Cirkeline på DBA i dag:

 1. Cirkeline ost og kærlighed, DVD, tegnefilm, Cirkeline ost og kærlighed
Se gerne mine andre annoncer

  Cirkeline ost og kærlighed, DVD, tegnefilm, Cirkeline ost og kærlighed Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  5,00 kr.20-02-2024
 2. DVD, tegnefilm, 
18 stk. blandede DVD'er til børn - se foto.
Sælges samlet.
Sender gerne - modtager

  DVD, tegnefilm, 18 stk. blandede DVD'er til børn - se foto. Sælges samlet. Sender gerne - modtager betaler porto. Send gerne en sms til 26142967 og få hurtigt svar. Søgeord; tegnefilm Bamse & Kyllin

  150,00 kr.19-02-2024
 3. Danske børnefilm A-M, DVD, familiefilm, Tekst opdateres løbende, billeder er taget en gang for alle,

  Danske børnefilm A-M, DVD, familiefilm, Tekst opdateres løbende, billeder er taget en gang for alle, fokuser på tekst :) Tlf. 9385 3436 (PRIS) og år står ved hver enkelt film : Aberne og det hemmel

  25,00 kr.15-02-2024
 4. Børnefilm, Disney VHS-bånd. Forskelligt udvalg, instruktør Walt Disney, Tag dem samlet for 200 eller

  Børnefilm, Disney VHS-bånd. Forskelligt udvalg, instruktør Walt Disney, Tag dem samlet for 200 eller 10kr stykket. Overordnet god stand, med 3 beskadige omslag VHS-bånd Pippi Langstrømpe. Beskadiget

  200,00 kr.14-02-2024
 5. Cirkeline og verdens mindste superhelt

  Cirkeline og verdens mindste superhelt

  Cirkeline og verdens mindste superhelt, DVD, Underholdning, Cirkeline og verdens mindste superhelt Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Vi sender til

  16,00 kr.12-02-2024
 6. Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm)

  Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm)

  Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm), DVD, Underholdning, Cd - 3 Stk, Thomas tog, Cirkeline og Kaj & Andrea Brand: Blandet Farve: Multi Størrelse: 19 x 13 cm Klik på knappen "Gå til varen" for

  21,00 kr.12-02-2024

Du kan både finde Cirkeline som børnebog og tegnefilm på DBA.

Denne and er frækkere end Emil fra Lønneberg

Han var altid lidt uartig, lavede ofte lidt for meget ballade og drillede sin mor. Det er ikke Emil fra Lønneberg, vi hentyder til, men derimod den frække Villy Rap, som lavede ulykker i bedste sendetid. Alligevel var det svært ikke at holde af ham, når Bamse læste historierne højt for Kylling i Bamses Billedbog.

Det er nemlig herfra, fortællingerne om den frække and med de blå bukser og den hvide T-shirt stammer.

Om det altid ender godt for Villy, vil vi ikke afsløre her. Det må du selv en tur forbi DBA for at finde ud af. Her kan du nemlig både finde svarene på film og i bøger.

LÆS OGSÅ: Liste: Disse gamle modeltoge er steget i værdi

Dorte i Højbjerg ved Aarhus sælger denne film med Villy Rap. Den koster 100 kroner og kan selvfølgelig sendes med posten.
Dorte i Højbjerg ved Aarhus sælger denne film med Villy Rap. Den koster 100 kroner og kan selvfølgelig sendes med posten.

Find ud af, hvad den gule bil gemmer på bagsædet

Når lyset i bilhallen blev slukket, tændte Tøf Tøf lygterne og trillede ud på eventyr. Den gule veteranbil levede sit helt eget liv, og selvom den ikke kunne sige andet end tøf-tøf og dytte med hornet, var børn og barnlige sjæle underholdt fra start til slut.

Gennem gaderne gik turen, og undervejs landede de mest fantastiske ting på bilens bagsæde. Hvad Tøf Tøf tog med retur til bilhallen, kan vi desværre ikke afsløre, men vi ved, hvor du kan finde svaret… Det kan du på DBA.

LÆS OGSÅ: Liste: Disse ting til børn satte danskerne til salg i 2020

Tøf Tøf kan også købes som bog, hvis du vil skifte film ud med højtlæsning. Denne fine, gamle udgave kan købes for 35 kroner i København.
Tøf Tøf kan også købes som bog, hvis du vil skifte film ud med højtlæsning. Denne fine, gamle udgave kan købes for 35 kroner i København.

Det er svært ikke at mærke et stik af nostalgi, når figurerne fra 'Fjernsyn for dig' toner frem fra fortiden, men kan du klare lidt flere minder, skal du læse med nu. Vi har fundet et udvalg af ungdomsbøger, der med sikkerhed har sat spor i de fleste teenagere. Se listen med de udødelige klassikere i denne artikel.  

En anden ting, vi heller ikke glemmer lige med det samme, er Pokémon – og Kasper gør i hvert fald slet ikke, for han har en imponerende samling af de japanske items. Vil du vide, hvor meget samlingen er værd? Vi kan godt afsløre, at den er vurderet til mere end 1 million kroner, men hvor meget den præcis koster, lader vi selv Kasper fortælle i videoen herunder.

Relaterede artikler