Figurer fra barndommen: Find dem på DBA

Figurer fra barndommen: Find dem på DBA

1. oktober 2021

Du skal ikke langt tilbage i hukommelsen, før minderne fra de yngste år dukker op igen, men har du husket det hele? På DBA lever barndomsheltene i bedste velgående, og glemmer du, så husker vi heldigvis! DBA har nemlig 40 år på bagen. 40 år, som vi fejrer her i oktober, og i denne artikel fejrer vi fødselsdagen med et kærligt gensyn med figurer fra barndommen, som du måske har glemt i takt med tidens fremadstormende fart.

'Grimrian', 'sandloppe', 'interplanetariske slørhale'! Ja, skældsord skortede det ikke på, når Kaptajn Haddock ikke var helt tilfreds. Har du forfinet dit vokabular i samme dur som søulken? Det går ikke! Må vi straks bede om kammertonen, for der er ingen grund til sure miner mere.

Vi har genfundet de mest elskede og savnede figurer fra barndommen, for faktisk er de slet ikke så langt væk. De er på DBA. For selvom du måske havde glemt figurerne, så har DBA i 40 år husket dem og gemt på dem. Her i oktober er det nemlig 40 år siden, DBA blev søsat, og det fejrer vi med et tilbageblik i mange former og størrelser. I denne artikel genforener vi dig med vennerne fra ungdomsårene.

Kan du huske alle figurerne fra barndommen? Denne lille flok kan flytte hjem til dig for 200 kroner. Det er Aske i Holbæk, der sælger dem, og du må gerne give et godt på bud.

Denne populære tegnefilmsfigur blev lavet i protest

Vi griner af skurken, som kommer galt afsted, og vi klapper af begejstring, når kanariefuglen udkonkurrerer katten. Snurre Snup og de andre venner fra Looney Tunes har underholdt børn og barnlige sjæle gennem årtier med deres sjove stemmer og skøre påfund.

Men har du egentlig nogensinde tænkt over, hvorfor det ofte ender drabeligt for de kendte Looney Tunes?

Oprindeligt blev figurerne tegnet i protest, for skaberne var nemlig godt og grundigt trætte af, at tegnefilmsslutninger altid var så nuttede og lykkelige. De havde brug for at slutninger, der stod i markant modsætning til Disneys hyggelige børneunivers. Netop derfor ender det sjældent godt, når vores venner fra Snurre Snups Søndagsklub tager på eventyr…

Heldigvis har figurerne overlevet på DBA, hvor Sylvester, Daffy And, Elmer Fjot, Piphans, Pelle Gris og alle de andre kan købes og bringes tilbage på børneværelset.

  
Jabadabadu – Sikke et scoop!

Skal vi ikke se den der tegnefilm med familien, der lever i stenalderen og har en blå dinosaur som kæledyr? 

Okay indrømmet, det lyder måske slet ikke så spændende, når vi siger det højt, men ikke desto mindre er Familien Flintstone en af de mest ikoniske tegnefilmsfamilier gennem tv-historien. 

Siden de første gang foldede sig ud foran os i 1960, har vi trofast fulgt med, når far Fred, mor Wilma og ungerne Barney og Betty er taget på indkøb i den foddrevne bil eller har shoppet tøj med knogler i bæltespændet.

Populariteten var endda så stor, at figurerne trådte ned fra lærredet og blev formet til legetøj. Har du ledt længe efter stenalderfolket? Vi garanterer, at du i ægte Flintstone-stil råber jabadabadu i begejstring, når du genfinder stenalderheltene til under 50 kroner på DBA.

De sjove stenalderfigurer kan købes på DBA, og her kan du finde dem, der koster under 50 kroner. 

Det her er godt nyt til alle skærmtroldene

Hvaaaaa’ –  hvor ska’ vi hen du? Du skal direkte til DBA for nu at svare på skærmtroldens spørgsmål. Det er nemlig her, Hugo huserer, hvis du vil fange ham til samlingen. 

Den lille trold hoppede lystigt hen over skærmen gennem 1990erne, og de fleste børn fra denne tid har nok hjulpet Hugo med at overvinde de vilde forhindringer i computerspillene. Har du en spillekonsol, der kan trække de gamle spil, kan de købes på DBA til under 20 kroner. Er du på den anden side sprunget videre til det nye årtusinde, kan vi glæde dig med, at spillene selvfølgelig også kan findes i en opdateret version, der kan køre på de moderne maskiner.

Du kan både købe Hugo som spil til computer, Xbox og PlayStation eller finde ham som legetøjsfigur på DBA.

Små, blå figurer fra ’Det Glemte Land’

De små, blå størrelser fra ’Det Glemte Land’ er heldigvis ikke blevet glemt i vores verden! Smølferne er nogle finurlige væsner, som ikke er mere end 3 æbler høje. De er blå fra top til tå, har en hvid hat på hovedet og bor i store paddehatte.

Ja, der er ikke meget action at spore, når Smølferne viser sig, men hvem har egentlig også brug for det, så længe selskabet er godt? Og det er det, hvis du undgår at støde på den farlige fjende Gargamel og katten Azrael, der konstant er på jagt efter Gammelsmølf, Smølfine, Bagesmølf, Musiksmølf og alle de andre blå venner.

Vil du bringe dem i sikkerhed på børneværelset, skal du smutte forbi DBA, hvor de har gemt sig, og vi lover: Du behøver ikke at kunne smølfsk for at finde dem.

LÆS OGSÅ: Vildt: Familie solgte alt de ejede på DBA

Du kan hurtigt samle alle Smølferne, når du besøger DBA. I Greve kan du købe 70 figurer for 450 kroner.

Kan du huske denne landeplage?

Uden at overdrive tør vi godt sige, at makkerparret Harry og Bahnsen fra DSB-reklamen blev en landeplage, der skyllede over skærmene i mere end 10 år.

Udtryk som ’Klart, klart’, ’Tarteletter Harry…’, ’Oraaaaaaange’ og ’Den brune bisse’ blev ord, vi slyngede ud her, der og alle vegne.

Men det stoppede ikke her… Alle ville have en bid af bamsen med det bramfrie ordforråd, og derfor finder du i dag Harry på nøgleringe, postkort, muleposer og ikke mindst som dukke.

Vil du have fingrene i kult merchandise, skal du være hurtig. Det er ikke længe, det ligger på DBA, for selvom Harry ikke har vist sig offentligt siden 2011, er han ikke glemt endnu. 

Netop nu er der 48 stykker merchandise med Harry til salg på DBA, og her kan du se de populære dukker. 

Verdens mest sjældne figur

Dybt inde i Amazonas varme og fugtige regnskov lever Jungledyret Hugo. Han er den eneste af sin slags i verden, og det gør ham til det mest sjældne dyr – og tegnefilmsfigur –  i verden! Derfor er han konstant på vagt, for der er mange, som gerne vil kidnappe det gule jungledyr. 

Heldigvis lykkes det ikke, for med god hjælp fra vennerne Zik, Zak, Rita og Dellekaj klarer de skærene igen og igen. 

Jungledyret Hugo, ræven Rita og aberne Zik og Zak satte børnehjerter i brand – og det gør de faktisk stadig! Vil du glæde familiens mindste medlemmer, kan du finde de søde figurer på DBA.

LÆS OGSÅ: Dette nye Lego-sæt er steget voldsomt i værdi

Den bløde bamse sælger Steffen fra Arden til kun 40 kroner, og han sender den gerne, hvis du ikke bor i nærheden.

Mange af de gamle figurer fra barndommen kan købes til småpenge, men sådan er det ikke nødvendigvis altid. Meget legetøj stiger faktisk i værdi i takt med, at tiden går. Har du mon guld i gemmerne? I denne artikel kan du finde ud af, hvilket legetøj du ikke nødvendigvis skal give gratis til genbrug. 

Det kan jo være, du har påklædningsdukker liggende et sted? Hvis du har, er der et par ting, du med fordel kan undersøge. I videoen du kan se herunder, afslører vi, hvilke kendetegn du skal kigge efter, hvis du vil finde ud af, hvor værdifulde dine gamle papirsdukker er.