LISTE: Disse ting til børn satte danskerne til salg i 2020
BørnLivsstil

LISTE: Disse ting til børn satte danskerne til salg i 2020

Astrid
Astrid

Danskerne er gode til at sælge ud af de ting og sager, de ikke længere bruger – og det er ingen undtagelse, når det kommer til børneværelset. I artiklen her ser vi nærmere på, hvilke børnemøbler og legetøj danskerne satte  til salg flest og færrest gange på DBA i 2020.

Børneværelset er typisk fyldt til randen med legetøj og møbler i børnehøjde. Tingene kan dog hurtigt ende med at stå forladte og ubrugte i et hjørne, da børn jo netop vokser med lynets hast og skifter interesse for legetøj, som viden blæser.

De gamle møbler, spil og bamser behøver imidlertid ikke at være brugt op, blot fordi de er brugte. Heldigvis er danskerne gode til at finde nye hjem til deres brugte sager. DBAs Genbrugsindeks 2020 viser nemlig, at 5 ud af 10 danskere har solgt brugt.

Der er dog stor forskel på, hvilket børne-habengut danskerne gerne skiller sig af med. Vi er dykket ned i statistikken for at blive klogere på, hvilket legetøj og udstyr til børn, der blev sat til salg af på DBA i 2020.

Find barnevogne på DBA:

 1. Barnevogn, liggemål (cm): 98
Basson barnevogn i rigtigt fint stand uden fugt eller pletter med
Stor

  Barnevogn, liggemål (cm): 98 Basson barnevogn i rigtigt fint stand uden fugt eller pletter med Stor madras til kassevogenen. Lift med madras. Sele. Regnslag. Barnevognspude. Babynest. Spisestol som

  2.000,00 kr.03-06-2023
 2. Barnevogn Stork, liggemål (cm): 98, Stork barnevogn sort, stort liggemål, kaleche kan trækkes ned så

  Barnevogn Stork, liggemål (cm): 98, Stork barnevogn sort, stort liggemål, kaleche kan trækkes ned så den skærmer for solen. Nem at klappe sammen og kan transporteres i lille bil. Stof vasket og resten

  5.000,00 kr.03-06-2023
 3. Barnevogn, Emmaljunga Big Star, liggemål (cm): 100, Super velholdt barnevogn med thermomadras, lift

  Barnevogn, Emmaljunga Big Star, liggemål (cm): 100, Super velholdt barnevogn med thermomadras, lift og regnslag

  2.900,00 kr.03-06-2023
 4. Barnevogn, Emmaljunga Big star emmaljunga, liggemål (cm): 98, Rigtig god barnevogn med en god liggep

  Barnevogn, Emmaljunga Big star emmaljunga, liggemål (cm): 98, Rigtig god barnevogn med en god liggeplads, fejler intet og er som ny

  4.500,00 kr.03-06-2023
 5. Barnevogn, Cybex, Duovognen har ikke været brugt sælges uden garanti der kan fremvise faktura på den

  Barnevogn, Cybex, Duovognen har ikke været brugt sælges uden garanti der kan fremvise faktura på den – 2-i-1 konvertibelt sæde kan konverteres fra en bæreseng til et sæde ved blot at bytte stoffet.

  3.500,00 kr.03-06-2023
 6. Barnevogn, Barnevogn sort
Emmaljunga Big Star Supreme
Rigtig god stand

Indbygget myggenet og solnet

  Barnevogn, Barnevogn sort Emmaljunga Big Star Supreme Rigtig god stand Indbygget myggenet og solnet Regnslag Punkterfri dæk Dæk kan låses eller dreje Ingen rust, pletter, huller eller ødelagte ting

  4.500,00 kr.03-06-2023

Se alle barnevogne til salg på DBA, her.

Disse børnemøbler blev sat til salg flest gange

Ifølge DBAs Genbrugsindeks 2020 er udstyr til børn blandt de mest populære genbrugsvarer på DBA. Hele 27 procent af danskerne har købt eller solgt en vare i ’Til børn’-kategorien på DBA, hvilket er ganske højt - andelen af danskere med hjemmeboende børn taget i betragtning.

Nedenstående liste viser de tre typer børnemøbler og -udstyr, der oftest er blevet sat til salg på DBA i 2020:

1. Autostole og cykelstole
2. Barnevogne
3. Stole og borde

Det kan være en yderst bekostelig affære at skulle anskaffe udstyr og møbler til børn. Særligt barnevogne er kendte for at være en stor udgift, hvorfor det ikke er overraskende, at netop denne vare sælges videre brugt. Statistikken viser dog også, at barnevogne er den 66. mest søgte vare på hele DBA i 2020. Der er altså gode chancer for at få en gammel barnevogn afsat. 

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en sæbekassebil ud af brugte remedier

Når der skal købes udstyr til babyer og børn kan sparegrisen hurtigt blive tømt. På DBA er der heldigvis rig mulighed for at finde lige præcis den type udstyr, der passer til netop din familie.
Når der skal købes udstyr til babyer og børn kan sparegrisen hurtigt blive tømt. På DBA er der heldigvis rig mulighed for at finde lige præcis den type udstyr, der passer til netop din familie.

Disse børnemøbler blev sat til salg færrest gange

Selvom danskerne er gode til at sælge ud af deres brugte ting og sager, er der dog nogle ting, vi oftere sætter til salg end andre. Nedenstående liste viser de tre typer møbler, der er færrest, der satte til salg på DBA i 2020.

1. Børnesenge
2. Vugger og tremmesenge
3. Klapvogn

Der kan være mange forklaringer på, hvorfor det netop er disse tre type møbler, danskerne har sat til salg færrest gange i 2020. En nærliggende tanke er imidlertid, at der simpelthen ikke er lige så stor udskiftning og nyindkøb af disse genstande.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

På DBA kan du finde et hav er vugger og senge til børn. Er møblet ikke 100 procent, som du ønsker det, kan du overveje at upcycle det. Der vil stadig være mange penge at spare fremfor at købe det fra ny.
På DBA kan du finde et hav er vugger og senge til børn. Er møblet ikke 100 procent, som du ønsker det, kan du overveje at upcycle det. Der vil stadig være mange penge at spare fremfor at købe det fra ny.

Dette legetøj blev sat til salg flest gange

Børns skiftende hobbyer og legetøjsinteresse bevirker, at der på DBA er stor aktivitet i denne kategori for både køb og salg. Nedenstående liste viser det legetøj, der hyppigst bliver sat til salg på DBA i 2020.

1. Lego
2. Spil
3. Dukker

Listen består af klassisk legetøj, de fleste danske børnefamilier på et tidspunkt har haft stående derhjemme. Selvom legetøjet er brugt, kan det dog stadig have stor værdi. I artiklen her kan du blive klogere på, hvilket Lego du kan score kassen på i dag.

LÆS OGSÅ: Disse 8 Barbiedukker er steget i værdi

Lego er en populær vare på DBA - og med god grund. På DBA er det nemlig muligt at anskaffe sig det yderst holdbare Lego meget billigere end i butikkerne, og du kan finde populære sæt, der ikke længere forhandles.
Lego er en populær vare på DBA - og med god grund. På DBA er det nemlig muligt at anskaffe sig det yderst holdbare Lego meget billigere end i butikkerne, og du kan finde populære sæt, der ikke længere forhandles.

Dette legetøj blev sat til salg færreste gange

Også listen over det legetøj, der er blevet sat til salg færreste gange på DBA i det forgangne år, består af en række klassikere. Se listen nedenfor.

1. Actionfigurer
2. Brio
3. Fisher-Price

Det klassiske trælegetøj fra Brio er en evig vinder – hvilket måske også er forklaringen på, hvorfor danskerne ikke så ofte sælger det videre.

Find Lego på DBA:

 1. Lego Duplo, Lego Duplo og Lego opbevaringskasser, Helt vildt meget Lego Duplo søger nyt hjem. Alle L

  Lego Duplo, Lego Duplo og Lego opbevaringskasser, Helt vildt meget Lego Duplo søger nyt hjem. Alle Lego opbevaringskasserne følger med. Prisen er fast og det hele sælges samlet efter først til mølle p

  1.000,00 kr.03-06-2023
 2. Lego andet, vejskilte med firkantet fod, 12 Vejskilte med firkantet fod og 7 uden fod. 
120 kr for d

  Lego andet, vejskilte med firkantet fod, 12 Vejskilte med firkantet fod og 7 uden fod. 120 kr for det hele eller 10 kr pr stk for skilte med fod og 5 kr uden fod.

  120,00 kr.03-06-2023
 3. Lego Star Wars, 75325, LEGO Star Wars - 75325 - The Mandalorian's N-1 Starfighter

Komplet bortset f

  Lego Star Wars, 75325, LEGO Star Wars - 75325 - The Mandalorian's N-1 Starfighter Komplet bortset fra figurer inkl. manual og æske

  150,00 kr.03-06-2023
 4. Lego Friends, Lego Friends…
- Popstar / Tourbus - pladestudie - scene - backstage
- Forlystelsespark

  Lego Friends, Lego Friends… - Popstar / Tourbus - pladestudie - scene - backstage - Forlystelsespark - Frisør - Is-bil - Pølsevogn - Campingvogn - Skaterbane - Flyver - Løsdele fra julekalender

  1.400,00 kr.03-06-2023
 5. Lego Super heroes, 76155, Ny og uåbnet æske,
kan sendes med GLS for kr 59,- eller afhentning i Midde

  Lego Super heroes, 76155, Ny og uåbnet æske, kan sendes med GLS for kr 59,- eller afhentning i Middelfart

  350,00 kr.03-06-2023
 6. Lego andet, Juniors 10687, Let brugt juniors 10687 lego spiderman. Mangler lille skilt på en af de h

  Lego andet, Juniors 10687, Let brugt juniors 10687 lego spiderman. Mangler lille skilt på en af de hvide klodser men uden betydning for brugen. Sender mod Porto Se også øvrige annoncer

  140,00 kr.03-06-2023

Se al Lego til salg på DBA, her.

Har ovenstående givet dig lyst til at sælge ud af dine børns gamle legetøj? Med disse 8 råd vil du med garanti booste dit DBA-salg. I artiklen her kan du møde Danica, der har tjent hele 30.000 kr. i løbet af det seneste år på at sælge ud af de ting, hun ikke længere bruger.

Kom med på skattejagt, når DBA besøger en kælder i Charlottenlund og finder guld i gemmerne. Kælderen gemmer både på designklassikere og unikke fund, der bliver solgt videre til nye ejere. Se hvilke fund der er tale om, og hvor meget de bliver solgt for i videoen nedenfor.


Se flere Guld i gemmerne-film, her.

Relaterede artikler