Disse film har du helt sikkert set som barn i 90'erne
BørnTech

Disse film har du helt sikkert set som barn i 90'erne

Christine
Christine

Du har sikkert ikke glemt lavalampen, technomusikken og buffaloskoene, men hvor mange af 90’ernes børnefilm kan du huske? DBA har været i glemmebogen for at give dig et glædeligt gensyn med barndommens favoritter, så læn dig godt tilbage og bliv overvældet af nostalgi her i artiklen.

I dag behøver vi ikke holde vejret i spænding, mens vi venter på, om der serveres båndsalat eller popcorn til tegneserien. Men der var en gang, hvor vi måtte spole VHS-båndet tilbage, før filmen flimrede forbi os.

Sådan var det i 90’erne, og var du barn dengang, kan du sikkert huske den summende lyd af en spolende videomaskine.

Forhåbentlig er det ikke kun lyden, der hænger fast. Årtiet bød nemlig på en række fantastiske film for de små, men kan du egentlig huske dem alle? Fortvivl ej! Vi hjælper hukommelsen på vej i denne artikel og kaster lys over alt fra drama til Disney, for de film vi har fundet til dig, har du med garanti grinet og grædt til i 90’erne.

En darling til drama

Thomas fra Horsens sælger mange børnefilm fra 90'erne, blandt andet 'Anastasia' som du kan købe for 30 kroner.
Thomas fra Horsens sælger mange børnefilm fra 90'erne, blandt andet 'Anastasia' som du kan købe for 30 kroner.
Denne søde film om de 101 plettede hundehvalpe kan blive din for 25 kroner. Det er Claus i Jægerspris, som sælger DVDen.
Denne søde film om de 101 plettede hundehvalpe kan blive din for 25 kroner. Det er Claus i Jægerspris, som sælger DVDen.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Ingen liste over ikoniske børnefilm fra 1990’erne uden denne gigant, for Disney er en darling, der til alle tider har givet fantasien frit spil – og dramaet ikke mindst, men fortalt på en måde, hvor selv de mindste kan være med. Særligt sukkede pigerne nok over den smukke, russiske prinsesse Anastasia – i filmen af samme navn – mens drengede flækkede af grin over flagermusen Bartok, som fulgte prinsessen i tykt og tyndt.

I fællesskab trykkede vi os vist bare alle tilbage i sofaen, når skurkene satte ind, for klarede Anastasia mon fælderne? Vi afslører intet, men prinsessen var sej, som den russiske vinter var kold, så mon ikke at alting endte lykkeligt.
Det gør det i hvert fald i ’101 dalmatinere, der også var på filmplakaten i 1990’erne! Trænger du til et gensyn med de plettede hvalpe og Cruella De Vils skrattende latter, kan du finde filmen til under 30 kroner på DBA. Til den pris bliver der endda råd til en stor pose med bland-selv-slik.

Find Disney på DBA:

 1. Mens vi venter på jul, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  Mens vi venter på jul, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  20,00 kr.07-12-2023
 2. Nu er det jul igen, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  Nu er det jul igen, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  20,00 kr.07-12-2023
 3. Mickey og Bønnestagen, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  Mickey og Bønnestagen, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  20,00 kr.07-12-2023
 4. Tror du stadig på Julemande, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Tror du stadig på Julemande
S

  Tror du stadig på Julemande, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Tror du stadig på Julemande Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.07-12-2023
 5. DVD, familiefilm, Julefilm – dvd – se pris på den enkelte

Pyrus på pletten – 50,-
Alletiders jul me

  DVD, familiefilm, Julefilm – dvd – se pris på den enkelte Pyrus på pletten – 50,- Alletiders jul med Pyrus – den første og allerbedste med Pyrus – 150,- Jul i Nøddebo Præstegård – 30,- Vinterbyøster

  30,00 kr.07-12-2023
 6. DVD, familiefilm, Disney klassikere
20 kr. Pr. styk. Med enkelte undtagelser
Sender gerne ved køb fo

  DVD, familiefilm, Disney klassikere 20 kr. Pr. styk. Med enkelte undtagelser Sender gerne ved køb for mindst 50 kr, og køber betaler fragten. Snehvide og de syv små dværge nr 1. Ubrugt og i folie (5

  20,00 kr.07-12-2023

På DBA kan du både finde ’101 dalmatinere’ og ’Anastasia

Wulle wulle, wap wap

Glæd dig til et gensyn med jungledyret Hugo og vennerne. De to film og bogen sælges samlet for 50 kroner. Du kan købe dem af Tania, der bor på Amager.
Glæd dig til et gensyn med jungledyret Hugo og vennerne. De to film og bogen sælges samlet for 50 kroner. Du kan købe dem af Tania, der bor på Amager.

LÆS OGSÅ: Barn i 1990’erne? Så kan du helt sikkert huske disse ting

Wulle wulle, wap wap – oh yeah! Jungledyret Hugo og aberne Zik og Zak.

Og så på repeat.

Det var ikke kun en fed film, vi fik foræret med ’Jungledyret Hugo’, men også en vaskeægte ørehænger, som stadig sidder fast. Det gør filmen nu i øvrigt også, for fortællingen om det sjældne jungledyr Hugo, der bliver kidnappet, flygter og finder sammen med ræven Rita i forsøget på at komme hjem til vennerne, holder stadig.

Tror du os ikke, kan du få syn for sagen her, men før du blænder op for børnefilmen, må vi lige minde dig om spasmageren Dellekaj. Ham kan du godt glæde dig til et gensyn med!

Find filmen på DBA:

 1. Jungledyret Hugo 3, DVD, animation, Jungledyret Hugo 3

Fast fragt 45 kr, uanset antal spil, film CD

  Jungledyret Hugo 3, DVD, animation, Jungledyret Hugo 3 Fast fragt 45 kr, uanset antal spil, film CD'er eller bøger. Se også mine andre annoncer

  20,00 kr.08-12-2023
 2. Jungledyret Hugo 3 + Hund og kat imellem , DVD, familiefilm, Dvd Børne / familie Film
Der er bla.
Hu

  Jungledyret Hugo 3 + Hund og kat imellem , DVD, familiefilm, Dvd Børne / familie Film Der er bla. Hund og Kat imellem + Frode og alle de andre rødder + Shreklig Jul + Fart Striber + Antz Pris pr, stk,

  12,00 kr.07-12-2023
 3. Diverse titler, DVD, familiefilm, Diverse dvd'er og blu-ray:

Alvin
Alvin 2
Arthurs Julegaveræs
Bjør

  Diverse titler, DVD, familiefilm, Diverse dvd'er og blu-ray: Alvin Alvin 2 Arthurs Julegaveræs Bjørne Brødre Bjørne Brødre 2 Bernard & Bianca Felix - Den uheldige helt Hjælp jeg er en fisk Hop Klokk

  10,00 kr.03-12-2023
 4. Jungledyret Hugo 3, DVD, tegnefilm, Sælger denne DVD, Jungledyret Hugo 3. Kommer fra et røgfrit hjem

  Jungledyret Hugo 3, DVD, tegnefilm, Sælger denne DVD, Jungledyret Hugo 3. Kommer fra et røgfrit hjem. Kan afhentes i 2990 Nivå eller sendes mod betaling

  30,00 kr.29-11-2023
 5. Film for børn, DVD, tegnefilm, Diverse tegnefilm mm. prisen er pr. stk. God rabat ved køb af flere,

  Film for børn, DVD, tegnefilm, Diverse tegnefilm mm. prisen er pr. stk. God rabat ved køb af flere, få et tilbud. Alle film er med dansk tale og i perfekt stand. Jeg sender selvfølgelig også gerne.

  10,00 kr.27-11-2023
 6. Børnefilm, 12 Fremragende Børne/Tegnefilm, En række gode film sælges sammen og samlet

Aberne og det

  Børnefilm, 12 Fremragende Børne/Tegnefilm, En række gode film sælges sammen og samlet Aberne og det Hemmelige Våben Anastasia(1997) Anastasia(1998) Babe: Den Kække Gris Den Lille Havfrue Den Lille Ha

  150,00 kr.27-11-2023

Du kan finde ’Jungledyret Hugo’ på DBA til under 40 kroner, så gensynet med vennerne fra fortiden kommer ikke til at koste meget.

Hjælp! Holder plottet virkelig stadig?

Lone fra Vallensbæk Strand sælger både DVD og CD med filmens titelsang til 100 kroner for begge dele.
Lone fra Vallensbæk Strand sælger både DVD og CD med filmens titelsang til 100 kroner for begge dele.

LÆS OGSÅ: Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland

Overvej lige plottet: Tre venner finder en trylledrik, som de tyller, og simsalabim bliver de forvandlet til fisk. Tiden er knap, for de har kun to døgn til at finde en modgift, så de kan blive børn igen og komme hjem til deres forældre.

I 1990’erne blev ’Hjælp! Jeg er en fisk’ en kæmpe succes, som sugede os fast til biografsædernes røde velourstof, mens vi i bare spænding dryssede popcorn på plysset.

Vi fristes næsten til at spørge, om plottet stadig holder. eller om det er gået helt i fisk? Det kan du jo selv afgøre, når du smider filmen i flimmerkassen, for sådan er det med film fra barndommen. Vil du have et gensyn med fortiden, kommer du sjældent uden om brugtvaremarkedet, for i dag kan du kun finde dem på DBA.

Find filmen på DBA:

 1. Diverse titler, DVD, familiefilm, Diverse dvd'er og blu-ray:

Alvin
Alvin 2
Arthurs Julegaveræs
Bjør

  Diverse titler, DVD, familiefilm, Diverse dvd'er og blu-ray: Alvin Alvin 2 Arthurs Julegaveræs Bjørne Brødre Bjørne Brødre 2 Bernard & Bianca Felix - Den uheldige helt Hjælp jeg er en fisk Hop Klokk

  10,00 kr.03-12-2023
 2. Hjælp! Jeg er en fisk, DVD, animation, Hjælp! Jeg er en fisk
Se gerne mine andre annoncer med film.

  Hjælp! Jeg er en fisk, DVD, animation, Hjælp! Jeg er en fisk Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.02-12-2023
 3. Valiant, Hjælp Jeg Er En Fisk, LEGO Chima, DVD, andet, Måske en ide som kalendergave

Valiant
Hjælp

  Valiant, Hjælp Jeg Er En Fisk, LEGO Chima, DVD, andet, Måske en ide som kalendergave Valiant Hjælp Jeg Er En Fisk, Spirit SOLGT LEGO Chima Episode 1 - 4 5 kr stk Køber betaler Porto ved forsendelse

  5,00 kr.30-11-2023
 4. Bambi,Dumbo, Peter Pan, Bernard og Bianca mm, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Undgået klas

  Bambi,Dumbo, Peter Pan, Bernard og Bianca mm, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Undgået klassiske Disney DVD'ER sælges med orginal æske. Det første billede : Det er Specialudgave med 2 Disc

  20,00 kr.30-11-2023
 5. DVD, andet, Dvd'er til salg

- Superbror, 10 kr.
- Monster Jægerne, 10 kr.
- Frode og alle de andre

  DVD, andet, Dvd'er til salg - Superbror, 10 kr. - Monster Jægerne, 10 kr. - Frode og alle de andre rødder, 10 kr. - Samling af 4 dvd'er med; En som Hodder Hjælp jeg er en fisk Hannibal og Jerry Olse

  10,00 kr.26-11-2023
 6. Valiant, Hjælp Jeg Er En Fisk, LEGO Chima, DVD, andet, Måske en ide som kalendergave

Valiant
Hjælp

  Valiant, Hjælp Jeg Er En Fisk, LEGO Chima, DVD, andet, Måske en ide som kalendergave Valiant Hjælp Jeg Er En Fisk, Spirit SOLGT LEGO Chima Episode 1 - 4 5 kr stk Køber betaler Porto ved forsendelse

  5,00 kr.22-11-2023

Du kan selvfølgelig finde ’Hjælp jeg er en fisk’ på DBA. Her kan du se dem, der koster under 50 kroner.

Familiefilmen som redder julen hvert år

Jan fra Arden redder din jul. For 75 kroner kan du købe julekalenderen, og skal den sendes til dig, er det heldigvis ikke noget problem.
Jan fra Arden redder din jul. For 75 kroner kan du købe julekalenderen, og skal den sendes til dig, er det heldigvis ikke noget problem.

LÆS OGSÅ: Retro filmplakater på DBA

Lavede vi egentlig andet end at se film i 1990’erne? Med danske succeser som ’Busters Verden’, ’Klatretøsen’ og ikke mindst ’Krummerne’, kan vi faktisk ikke huske, om der blev tid til andet end at fylde hovedet foran billedrøret.

Men gør det noget, når klodsede Krumborg og sure fru Olsen toner frem på skærmen? Ikke det mindste og måske er det netop derfor, vi stadig sidder klistret til kassen, når DVD’en sættes i. Eller DVD’erne, for der er mange film om Krummerne, så du skal ikke frygte at forlade dem lige foreløbig. Desuden kan vi glæde dig med, at ’Krummernes Jul’ jo faktisk fordeler sig over 24 afsnit, så når december står forrest i kalenderen, er der filmhygge til hele måneden.

'Krummerne' til salg netop nu:

 1. Krummerne, DVD, komedie, Krummerne
Kan sendes i kuvert for 24.- (Postnord).
Se gerne mine andre anno

  Krummerne, DVD, komedie, Krummerne Kan sendes i kuvert for 24.- (Postnord). Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere

  5,00 kr.07-12-2023
 2. JULERIGET, DVD, familiefilm, JULEFILM / JULEKALENDER SAMT OPFØLGENDE FILM SAMT BØGER - CD’ER OG SPIL

  JULERIGET, DVD, familiefilm, JULEFILM / JULEKALENDER SAMT OPFØLGENDE FILM SAMT BØGER - CD’ER OG SPIL - FLERE UDGÅET TITLER. ** SØG PÅ JULERIGET ** PRISER FRA 25,- (STK.PRIS NÆVNT) ##

  25,00 kr.07-12-2023
 3. DVD, familiefilm, JULEFILM / JULEKALENDER SAMT OPFØLGENDE FILM SAMT BØGER - CD’ER OG SPIL - FLERE UD

  DVD, familiefilm, JULEFILM / JULEKALENDER SAMT OPFØLGENDE FILM SAMT BØGER - CD’ER OG SPIL - FLERE UDGÅET TITLER. ** SØG PÅ JULERIGET ** PRISER FRA 25,- (STK.PRIS NÆVNT) ## RABAT VED K

  25,00 kr.07-12-2023
 4. Børnefilm, DVD, tegnefilm, Diverse børnefilm/familiefilm sælges enkeltvis til 25,- Spørg for mængder

  Børnefilm, DVD, tegnefilm, Diverse børnefilm/familiefilm sælges enkeltvis til 25,- Spørg for mængderabat. Se hvilke film jeg har her: Billede 1: Alpha & Omega Asterix og Briterne Beverly Hills Chihua

  25,00 kr.06-12-2023
 5. Nye børnefilm i folie, instruktør Flere titler, DVD, familiefilm, Helt nye film i folie sælges for e

  Nye børnefilm i folie, instruktør Flere titler, DVD, familiefilm, Helt nye film i folie sælges for en stykpris til kun kr. 25 pr film. Ved køb af minimum 4 film udgør stykprisen KUN kr. 10 pr film. D

  25,00 kr.06-12-2023
 6. Sunes Familie, instruktør Hans Kristensen, DVD, familiefilm, "Sunes Familie". DVD. NY i folie!

NY i

  Sunes Familie, instruktør Hans Kristensen, DVD, familiefilm, "Sunes Familie". DVD. NY i folie! NY i folie! Original titel: "Sunes Familie" Sprog: Dansk. Undertekster: Ingen. Produktionsår: 1997. Sp

  50,00 kr.06-12-2023

Glæd dig til et gensyn med ’Krummerne’. Find filmene på DBA til under 50 kroner her.

Denne film delte skolegården

For 25 kroner kan du købe filmen af Peter. Han bor i Herlev, men sender den gerne til dig, hvis du betaler for fragten.
For 25 kroner kan du købe filmen af Peter. Han bor i Herlev, men sender den gerne til dig, hvis du betaler for fragten.

LÆS OGSÅ: Maya giver second hand-gaver

Olsen-tvillingerne – kan du huske dem? For de fleste 90’er-piger er de indbegrebet af årtiet, og fronterne i skolegården var skarpt skårne. Enten var du fan af Mary-Kate, eller også var du på team Ashley. Konflikterne var heldigvis sjældent værre, end at man fint kunne mødes på pigeværelset for at se den ene perle efter den anden.

Der var nemlig mange titler at vælge imellem, – fra ’Passport to Paris’ til ’Billboard Dad’ – og var det ikke nok, kunne du bare smutte ned på biblioteket og låne glitrende bøger med stjernerne. Lyder det som en sikker succes? Det er i hvert fald nostalgi, der varmer om hjertet, så her til sidst mangler vi bare at stille det afgørende spørgsmål:

Er du Mary-Kate eller Ashley?

Find film med Mary-Kate og Ashley på DBA:

 1. Underholdning, Mary- kate og Ashley Olsen Lot, Søstrene Mary-Kate og Ashley Olsen blev kendte på ser

  Underholdning, Mary- kate og Ashley Olsen Lot, Søstrene Mary-Kate og Ashley Olsen blev kendte på serien Full House/Hænderne Fulde da de begge på skift spillede Michelle Tanner bagefter serien fik de s

  75,00 kr.27-11-2023
 2. So Little time, volume two - Boy Crazy, instruktør Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal, DVD, f

  So Little time, volume two - Boy Crazy, instruktør Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal, DVD, familiefilm, Mary-Kate Olsen Ashley Olsen

  49,00 kr.24-11-2023
 3. So Little Time - Hangin’ out, instruktør Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal, DVD, familiefilm

  So Little Time - Hangin’ out, instruktør Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal, DVD, familiefilm, Mary-Kate Olsen Ashley Olsen

  45,00 kr.24-11-2023
 4. DVD, komedie, Our Lips Are Sealed 
Seje Søstre På Eventyr 
Mary-Kate & Ashley Olsen
Som ny

Tvilling

  DVD, komedie, Our Lips Are Sealed Seje Søstre På Eventyr Mary-Kate & Ashley Olsen Som ny Tvillingeidolerne Mary-Kate og Ashley Olsen har vidnet mod en flok gangstere. Som beskyttelse mod de brutale

  20,00 kr.04-11-2023
 5. MARY-KATE & ASHLEY OLSEN FILM, DVD, komedie, 6 FORSKELLIGE DVD´ER MED MARY-KATE & ASHLEY OLSEN. BYD

  MARY-KATE & ASHLEY OLSEN FILM, DVD, komedie, 6 FORSKELLIGE DVD´ER MED MARY-KATE & ASHLEY OLSEN. BYD & NYD.

  150,00 kr.21-10-2023
 6. OLSEN TVILLINGERNE SAMLING MED MARY KATE & ASHLEY, DVD, eventyr, (SKRIV SMS (TLF 42650678) VED KØB)

  OLSEN TVILLINGERNE SAMLING MED MARY KATE & ASHLEY, DVD, eventyr, (SKRIV SMS (TLF 42650678) VED KØB) (AFHENTNING I VALBY) (SAMLET PRIS) (NYE) OLSEN TVILLINGERNE 4 FILM MED 4 DVD DISKE IALT) (DANSK TEKS

  100,00 kr.12-10-2023

Lige nu er der 48 film med Mary-Kate og Ashley til salg på DBA. Du kan se dem, der koster under 50 kroner her.

Er du til popcorn eller tudekiks?

Ikke mere end 10 kroner skal du betale til Camilla, der bor i København, hvis du vil eje den klassiske børnefilm.
Ikke mere end 10 kroner skal du betale til Camilla, der bor i København, hvis du vil eje den klassiske børnefilm.

LÆS OGSÅ: Vildt! Familie solgte alt de ejede på DBA

Du græd, da Bambi mistede sin mor, lod tårerne trille, da Simbas far forsvandt i afgrunden og mon ikke også, at sodavanden blev fortyndet, da Lillefods mor døde, fordi hun ville forsvare ham mod en farlig fjende?

Landet for længe siden’ lægger op til tårer, men inden du skifter popcornene ud med tudekiks, skal vi lige skynde os at sige, at så sørgelig er filmen heller ikke!

Tværtimod – det er en tegnefilm, hvor selv de mindste kan være med. Kender du ikke allerede det magiske land, hvor dinosaurerne lever, skal du glæde dig til at tage med på den farefulde rejse med Lillefod og vennerne. På grund af tørke og mangel på mad beslutter dinosaurvennerne sig nemlig for at finde den grønne dal, hvor vandet løber læskende og lækkert i floderne, og fødevarestrejke ikke er et kendt begreb.

Mon de når frem? Det kan du jo finde ud af, når du genbesøger ’Landet for længe siden’.

Find 'Landet for længe siden' lige her:

 1. Danske film, DVD, familiefilm, Landet for længe siden, original med dansk tale

Jagten på himmelsten

  Danske film, DVD, familiefilm, Landet for længe siden, original med dansk tale Jagten på himmelstenen Mini Dinoerne kommer Venner for evigt 5 fantastiske film Stk pris

  35,00 kr.28-11-2023
 2. Landet for længe siden, instruktør 2 forskellige, DVD, familiefilm, Pris pr stk

  Landet for længe siden, instruktør 2 forskellige, DVD, familiefilm, Pris pr stk

  35,00 kr.25-11-2023
 3. DVD, tegnefilm, animation og familiefilm, originale med dansk tale eller undertekster.

Landet for l

  DVD, tegnefilm, animation og familiefilm, originale med dansk tale eller undertekster. Landet for længe siden, rejsen til tågernes dal ( Dansk tale ) Return to Nims island ( Danske undertekster ) Tin

  45,00 kr.19-11-2023
 4. DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster.

Kung Fu Panda
Kung Fu Pa

  DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster. Kung Fu Panda Kung Fu Panda 2 Kung Fu Panda legends of awesomeness Klatre tøsen et kup for livet Kirikou og de vilde dyr Kæn

  20,00 kr.18-11-2023
 5. DVD, animation, blandede titler, originale med dansk tale eller undertekster.

The lego batman movie

  DVD, animation, blandede titler, originale med dansk tale eller undertekster. The lego batman movie hunde streger Spot Laban det lille spøgelse Landet for længe siden jagten på himmelstenen My little

  35,00 kr.18-11-2023
 6. Landet for længe siden, DVD, tegnefilm, Den store vandring¨

Dansk tale

Helt ny og i uåbnet folie

  Landet for længe siden, DVD, tegnefilm, Den store vandring¨ Dansk tale Helt ny og i uåbnet folie Dk-tekst

  50,00 kr.17-11-2023

Find ’Landet for længe siden’ på DBA. Du finder film, der koster mindre end 30 kroner her.

Film fører os tilbage til barndommen på rekordtid, men det gør figurer også. I denne artikel tager vi dig med på en nostalgisk rejse gennem glemslens tåger for minde dig om alle de venner, du måske har efterladt på børneværelset den gang i 1990’erne.

Er du filmfan? Ja, det tror du måske, men det er nok bare, fordi du endnu ikke har mødt Johan. Videoen herunder afslører, at han har intet mindre end 3.000 DVD-film i sin samling, så skynd dig at trykke play for at finde ud af, hvorfor den 36-årige københavner har skiftet streaming ud med Blu-ray.

Relaterede artikler