Legetøjsnostalgi: Derfor elskede du at lege med Barbie
Børn

Legetøjsnostalgi: Derfor elskede du at lege med Barbie

Christine
Christine

Vi elsker hende: Damen med de lyse lokker. Med hende som veninde blev verden aldrig kedelig, og vi måtte både eje dukken som smart Disney-prinsesse og havfrue, der kunne skifte farve under vand. Var du en ægte Barbiegirl? Så kan du helt sikkert huske de minder, vi nu finder frem.

Lad os lige spole tiden tilbage, for hvad stod egentlig højest på hitlisten, da du var barn? Må vi komme med et forsigtigt bud? Det skulle vel aldrig være Barbie, der er i den pink kasse derovre…

Usandsynligt er det i hvert fald ikke, for der fandtes – og findes? – nok næppe et børneværelse, hvor Barbie ikke har gået model. Eller stået model. Til lidt af hvert, tør vi nok antage. For hvem var ikke en verdensstjerne med frisørsaksen, når Barbies lokker skulle studses? Og tusch er da næsten det samme som mors make-up, husker de fleste nok også…

Der er mange minder med Barbie, og siger du ikke nej til nostalgi, når vi spørger: ’Wanna go for a ride?’ Tja, så kan vi kun åbne bildøren og sige: ’Jump in.’ Vi lukker op til en verden af minder med glamour!

Den klassiske Barbie med langt, blondt hår er ikke den eneste, du finder på DBA. Dennis fra Greve sælger dukkerne her for 70 kroner.
Den klassiske Barbie med langt, blondt hår er ikke den eneste, du finder på DBA. Dennis fra Greve sælger dukkerne her for 70 kroner.

Kan du huske denne 'special effect'?

Det er måske lidt snyd at sige, det er en 'special effect', men Barbie var altså rimelig kort for hovedet en gang i mellem. Sådan helt bogstaveligt. Du husker måske med gru, hvordan divaens hoved kunne falde af midt i legen! Værre var det sjældent, end at toppen kunne trykkes på igen. At halsen så forsvandt på magisk vis – til far og mor trådte trøstende til – det er så en anden sag…

Heldigvis er intet så skidt, at det ikke er godt for noget, og det var nu en gang nemmere at klippe håret på hende, når hovedet ikke hang fast. Og indrøm bare, at du foldede dig ud som frisør med en uskarp papirsaks fra penalhuset, mens Barbie lagde paryk til page.

Var du virkelig med på beatet, greb du selvfølgelig zigzagsaksen. Dog stadig med et resultat, som senere skulle sende stormfloder af tårer afsted, når det gik op for dig, at én 'special effect' aldrig fulgte med i købet: Barbies hår vokser ikke ud igen.

Find Barbie på DBA:

 1. Barbie, Klædeskab, Næsten nyt skab. Kan evt afhentes i Skovlunde eller Tåstrup. Sælger også ramponer

  Barbie, Klædeskab, Næsten nyt skab. Kan evt afhentes i Skovlunde eller Tåstrup. Sælger også ramponeret bus til 25kr. Barbiehus 250kr

  60,00 kr.24-02-2024
 2. Dukkehus, Fint dukkehus til Barbie, Dukkehuset er i fin og god stand

  Dukkehus, Fint dukkehus til Barbie, Dukkehuset er i fin og god stand

  500,00 kr.24-02-2024
 3. Barbie, Autocamper, Super fin autocamper med bad, pool etc.

  Barbie, Autocamper, Super fin autocamper med bad, pool etc.

  350,00 kr.23-02-2024
 4. Dukketøj, Dukketilbehør, Tøjet er fra 50'erne eller 60'erne. Noget af det er formentligt hjemmelavet

  Dukketøj, Dukketilbehør, Tøjet er fra 50'erne eller 60'erne. Noget af det er formentligt hjemmelavet. Det passer som det ses på billederne, til en Sindy-dukke, men jeg tror også det passer på Barbie.

  5,00 kr.23-02-2024
 5. Barbie, Bog fra Disney / Frosen: Frost fletninger, Aldrig brugt
Fra dyre og røgfrit hjem

  Barbie, Bog fra Disney / Frosen: Frost fletninger, Aldrig brugt Fra dyre og røgfrit hjem

  25,00 kr.23-02-2024
 6. Barbie, Barbie and The Rockers Dee Dee, Vintage dukke fra 80´erne.
Alle dele er der stadig.

Dee Dee

  Barbie, Barbie and The Rockers Dee Dee, Vintage dukke fra 80´erne. Alle dele er der stadig. Dee Dee´s bluse har mistet den ene side af trykknappen i nakken, men der kan snilt sys en ny på. Ekstra tø

  250,00 kr.23-02-2024

Det sjoveste ved at lege med Barbie var…

Der var Barbie, der lignede Prinsesse Alexandra i brudekjole, der var den cool Cindie og seje Sally, men egentlig betød det ikke helt så meget, hvilken stjerne du trak op af legekassen. Det vigtigste var accessories.

Det sjoveste var nemlig at give dukken nyt look igen og igen og igen og…

Når vi tænker tilbage; blev hun så nogensinde lækker nok til den date med Ken? Muligvis en mindre detalje, for skal vi nu være helt ærlige, samlede han vist mere støv i skuffen, end han aktivt var en del af legen. Årsagen? Han havde simpelthen ikke tøj nok til at tage kampen op mod Barbies glamourøse garderobe.

Nyt look til Barbie på DBA:

 1. Barbie, Barbiedukker, 16 stk. og kasse med Barbietøj, 16 Barbiedukker og en kæmpe kasse med barbiet

  Barbie, Barbiedukker, 16 stk. og kasse med Barbietøj, 16 Barbiedukker og en kæmpe kasse med barbietøj

  500,00 kr.23-02-2024
 2. Barbie, BARBIEDUKKER. Til leg når skærmen er slukket :)
Forskellige barbiedukker, barbietøj og en h

  Barbie, BARBIEDUKKER. Til leg når skærmen er slukket :) Forskellige barbiedukker, barbietøj og en hest.. Pæn stand, sælges helst samlet.

  100,00 kr.22-02-2024
 3. Barbie, Barbiedukker og barbietøj, Masser af Barbiedukker herunder Rapunzel og Elsa sælges sammen me

  Barbie, Barbiedukker og barbietøj, Masser af Barbiedukker herunder Rapunzel og Elsa sælges sammen med noget barbietøj og barbietilbehør; sko, tasker m.m. Samlet pris for det hele 200 kr. Kan sendes

  200,00 kr.21-02-2024
 4. Barbie, Barbietøj, Brugt barbietøj sælges kun samlet.
Sender men porto er ca 48kr

Blandet årgange t

  Barbie, Barbietøj, Brugt barbietøj sælges kun samlet. Sender men porto er ca 48kr Blandet årgange tøj, noget fra min barndom noget nyt. Noget vintage. Stand varierende

  450,00 kr.18-02-2024
 5. Dukketøj, Barbie tøj, Barbietøj, NYT!, Hjemmestrikket/hæklet barbietøj. Alt tøjet er lige til at træ

  Dukketøj, Barbie tøj, Barbietøj, NYT!, Hjemmestrikket/hæklet barbietøj. Alt tøjet er lige til at trække på -nemt for små som store ;) Vælg frit mellem alle kjoler og bikinier :) TILBUD 1: køb af 5 k

  20,00 kr.16-02-2024
 6. Dukketøj, Barbie tøj, Barbietøj, NYT!, Hjemmestrikket/hæklet barbietøj. Alt tøjet er lige til at træ

  Dukketøj, Barbie tøj, Barbietøj, NYT!, Hjemmestrikket/hæklet barbietøj. Alt tøjet er lige til at trække på -nemt for små som store ;) Vælg frit mellem alle kjoler og bikinier :) TILBUD 1: køb af 5 k

  20,00 kr.16-02-2024

Der er meget lækkert barbietøj til salg på DBA, så du har rig mulighed for at opdatere dukkens garderobe.

Dilemma: Denne dukke delte dameflokken

Du behøver ikke være flov – vi gjorde det allesammen: Stod klar ved postkassen, når BR-reklamen blev delt ud. Væbnet med kuglepen var det tid til at sætte ring om de barbieting i bladet, du havde brug for. Hvilket jo naturligvis var hver og en af de lækkerier, katalogiet lokkede med, for alt med og til Barbie var livsnødvendigt. I hvert fald lige indtil 2001, hvor en ny diva drønede ind i dukkeverdenen: Sig velkommen til Bratz.

Det var ikke alle, der lod Barbie i stikken, og du husker sikkert, hvordan skolegården blev delt i to. Flankerne var trukket tæt op, men alle ved jo, at der kun er én dukke, der duer i en verden af plastik og pigefnidder: Barbie is the boss!

LÆS OGSÅ: Disse 8 Barbiedukker er steget i værdi

Et flot par til kun 100 kroner. Kirstine fra Ansager sender gerne Barbie og Ken til dig, hvis ikke du selv kommer forbi og henter dem.
Et flot par til kun 100 kroner. Kirstine fra Ansager sender gerne Barbie og Ken til dig, hvis ikke du selv kommer forbi og henter dem.

Life in plastic, it is fantastic

I en verden af plastik er det helt fantastic, at der ikke er nogen grænser for, hvor meget udstyr, du kan købe. Nu tænker vi ikke kun på Barbiebiler, tøj og andet tilbehør. Vi tænker ud over det, der allerede lå i legekassen…

For det var ikke nok med dukkerne, var det vel? Ikke så længe skolebibliotekets bogkasser bugnede med bøger og magasiner fyldt af historier om den smukke dame. For slet ikke at glemme Barbiespil til playStation og computer, hvor du kunne designe dukkens look og printe det ud i papir bagefter!

Hvor sejt var det ikke lige? Ret sejt, skulle vi hilse og sige, hvis ikke du selv oplevede hypen i 1990’erne. 

LÆS OGSÅ: For 300 kroner blandet Barbie, tak

Selvfølgelig kører Barbie i en pink bil. Denne vogn koster 150 kroner, men så får du også begge dukker med i købet.
Selvfølgelig kører Barbie i en pink bil. Denne vogn koster 150 kroner, men så får du også begge dukker med i købet.

Dem vi havde, men glemte igen

Det er ikke til at se, at den lækre lady er født i 1959, for hun holder sig godt. Det samme gør de andre medlemmer af den evigt unge familie, og en hardcore fan glemmer næppe kæresten Ken og lillesøsteren Skipper.

Ja ja, de fyldte sjældent meget i legen, men de skulle selvfølgelig være en del af samlingen, det siger jo sig selv.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste dukke

Skal du starte en samling? For 350 kroner får du hele familien, og Senija giver dig endda ekstra dukketøj med i handlen. Du kan hente det hele i København.
Skal du starte en samling? For 350 kroner får du hele familien, og Senija giver dig endda ekstra dukketøj med i handlen. Du kan hente det hele i København.

Hvor meget tror du, at den første Barbie koster i dag? Det er ikke småpenge, kan vi afsløre. Hammerslaget faldt højt og med en pris på 60.000 kroner, kan det nok være, du skal dykke ned i dukkekassen for at se, om nogle af dine gamle legesager skal sælges i stedet for at samle støv. I denne artikel serverer vi 10 guidelines for, hvornår din Barbie er på vej mod stjernepriser.

En gang fan, altid fan. Sådan er det i hvert fald for Lene på 76 år, som ikke kun kan nøjes med en enkelt Barbie eller to. Tværtimod. Hun har 3.000 forskellige versioner af Barbie, og i videoen viser hun frem fra den imponerende samling. Og prisen på hele herligheden? Det har ikke været billigt at samle, og i dette interview fortæller Lene, hvad hun har lagt gennem tiden.

Relaterede artikler