DBA’s dyreste konfirmationskjole kan blive din nu
BørnLivsstil

DBA’s dyreste konfirmationskjole kan blive din nu

Louise Guldager
Louise Guldager

Hvor mange penge ville du bruge på en konfirmationskjole? For Eva og hendes datter var prisen lidt højere, end den er for gennemsnittet. Men det havde sin årsag. Nu er kjolen sat til salg – og hvis du også vil give din konfirmand en særlig dag, så kan du købe den på DBA nu.

Der er bare nogle dage i livet, som er helt særlige. Konfirmationen er én af dem. Det er en dag, vi husker tilbage på, og som for konfirmanden selv betyder meget, for det er nu, man officielt træder ind i de voksnes rækker. Derfor er det også væsentligt, at det er den helt rigtige konfirmationskjole, man får på. Det kan 48-årige Eva Juhl fra Farum, der netop har sat DBA´s i skrivende stund dyreste konfirmationskjole til salg, også skrive under på:

- Jeg kan stadig huske min egen konfirmation. Mine forældre havde ikke så mange penge, og det eneste, jeg drømte om, var en kæmpe kjole med tyl og flæser og hele pivtøjet. Men jeg fik en gammel, aflagt, hvid kjole på, fordi sådan var det nu engang. Jeg var så ulykkelig, fortæller Eva, der derfor også hurtigt besluttede, at datteren Freja, måtte få lov at gå all-in på sit kjolevalg.

- Altså, indenfor rimelighedens grænser. Men selvom jeg godt ved, at mange synes, det her er ALT for mange penge at give for en konfirmationskjole, så var hverken Freja eller jeg selv sådan set i tvivl.

Og de har da også fået lidt uforstående og negative kommentarer med på vejen, indrømmer Eva. Både fra egen, nære familie og blandt de andre skolekammerater.

- Min mor synes, det var åndsvagt og kunne ikke forstå, at vi ville bruge så mange penge. I skolen var der vist nogle, der begyndte af kalde Freja for ”Rich-Kid”. Det tog hun heldigvis pænt og børstede af sig. For til syvende og sidst så var prisen irrelevant – det handler om, at det var den kjole, hun helst ville have.

Kjolen kostede 8.200 kroner fra ny.

Hvad DU kan købe Frejas kjole for, kan du få svar på, ved at gå ind på Evas annonce på DBA lige her.

Konfirmationskjoler til salg på DBA:

 1. Jakkesæt, Junk de Luxe, str. 46, Jakkesæt til konfirmand. Mørkeblåt sæt fra Junk de Luxe. Brugt to g

  Jakkesæt, Junk de Luxe, str. 46, Jakkesæt til konfirmand. Mørkeblåt sæt fra Junk de Luxe. Brugt to gange i 2022. Nypris 3000 DKK. Bukserne har str.. 46 med en skridtlængde på ca. 75 cm. Jakken har ærm

  900,00 kr.17-04-2024
 2. Konfirmationskjole, Lilly, str. 34, Kjolen er et fejlkøb og den har aldrig været brugt

  Konfirmationskjole, Lilly, str. 34, Kjolen er et fejlkøb og den har aldrig været brugt

  700,00 kr.17-04-2024
 3. Jakkesæt, Lindbergh, str. Xs slim fit, livvidde 76-77 cm., Flot jakkesæt, kun brugt en gang. 
Nypris

  Jakkesæt, Lindbergh, str. Xs slim fit, livvidde 76-77 cm., Flot jakkesæt, kun brugt en gang. Nypris kr1.500

  700,00 kr.17-04-2024
 4. Konfirmationskjole, Holmelund, str. 42, Flot konfirmationskjole brugt kun en gang. Det er en str 42

  Konfirmationskjole, Holmelund, str. 42, Flot konfirmationskjole brugt kun en gang. Det er en str 42 men er lille i størrelsen. Pris fra ny 3600 kr model 2023. Kan prøves inden køb. Røgfri hjem

  1.500,00 kr.17-04-2024
 5. Jakkesæt, Formel Str. 14 år. 4 dele. Poul Iversen . , str. 14 år., Jakkesæt, 4 dele : 850,- Formel S

  Jakkesæt, Formel Str. 14 år. 4 dele. Poul Iversen . , str. 14 år., Jakkesæt, 4 dele : 850,- Formel Str. 14 år. , str. 14 år. Jakkesæt, FORMEL ( fra Poul Iversen ). Str. 14 år. ., str. 14 år. JEG TAGE

  799,00 kr.17-04-2024
 6. Habit, Daniel de Prato, str. 3XS, Rigtig flot mørkegrå habit. Helt ny. Kan sendes. Ny pris 1150

  Habit, Daniel de Prato, str. 3XS, Rigtig flot mørkegrå habit. Helt ny. Kan sendes. Ny pris 1150

  500,00 kr.17-04-2024

Lige nu er 2.325 konfirmationskjoler og -tøj til salg på DBA brugt. 2.287 af disse ligger til en pris på under 2.000 kroner, og Evas kjole er altså i skrivende stund den dyreste kjole sat til salg af en privatperson på DBA.

Frejas kjole er for tiden DBA´s dyreste konfirmationskjole. Nyprisen lå tilmed på det dobbelte. Men den er skræddersyet og håndlavet, fortæller de. Og intet er overladt til tilfældighederne. Bladene på brystet er håndlavet og ikke ens. Det skal visuelt minde om tilfældige blade. De er klippet ud enkeltvis og håndsyet på
Frejas kjole er for tiden DBA´s dyreste konfirmationskjole. Nyprisen lå tilmed på det dobbelte. Men den er skræddersyet og håndlavet, fortæller de. Og intet er overladt til tilfældighederne. Bladene på brystet er håndlavet og ikke ens. Det skal visuelt minde om tilfældige blade. De er klippet ud enkeltvis og håndsyet på

”Det ER da dyrt, det ved jeg godt”

Frejas konfirmationskjole, der er skræddersyet hos Kaysen Couture på Frederiksberg, og er en størrelse small, er i virkeligheden et sæt bestående af 2 dele. Sættet er syet i fransk blonde og hvid silke. Toppen har lange ærmer og påsat "blade" på hele brystet, en skjult lynlås i ryggen med silkeknap, og nederdelen er i 2 etager med silke under blonden og skjult lynlås.

Vi vidste fra starten af, at en Lily-model var helt no go. Freja er meget modebevidst og gider slet ikke det ordinære, det var hun meget tydelig omkring fra starten
fortæller Eva, der sammen med datteren fandt frem til skrædderen og viste hende, hvad det var, Freja især godt kunne lide.

- Hun havde set noget lignende på en youtuber, som hun følger. Ud fra det syede vi sættet, så det matchede Frejas ønsker.

At sættet er to-delt giver samtidig mulighed for flere måder at anvende det på. Eksempelvis kan toppen bruges sammen med jeans efterfølgende. Det gør det lidt mere forsvarligt at give mange penge for, fordi det ikke ’kun’ er noget, der skal bruges den ene dag, mener Eva.

- Det er da dyrt, det ved jeg godt. Men Freja var meget glad for det. Det er det vigtigste. Hun havde en super dag.

LÆS OGSÅ: 5 måder at spare penge på til konfirmationsfesten

Frejas kjole er en håndlavet blondekjole, som er skræddersyet, og der er silkebetrukne knapper på. Sættet er to delt og det giver mulighed for også at bruge hver del enkeltvis efterfølgende. For eksempel kan toppen bruges til et par jeans, fortæller Eva Juhl, der ikke fortryder det dyre køb
Frejas kjole er en håndlavet blondekjole, som er skræddersyet, og der er silkebetrukne knapper på. Sættet er to delt og det giver mulighed for også at bruge hver del enkeltvis efterfølgende. For eksempel kan toppen bruges til et par jeans, fortæller Eva Juhl, der ikke fortryder det dyre køb

Familien mødte også kritik af skovalget

Eva kan godt forstå, der er nogle, der mener, det er vildt at kaste så mange penge efter et konfirmationssæt. Men for hende, der handlede det om at lade datteren få den bedste dag på en måde, hvor hun følte sig godt tilpas. Både under konfirmationen i Farum Kirke sammen med sine klassekammerater og bagefter til familiens fest på Kokkedal Slot.

Nogle vil have Lily-modeller med sjal og perler i håret, andre vil have noget andet. Det skal der være plads til.

At kjolen har været med til at gøre dagen endnu mere speciel for datteren Freja, det er Eva slet ikke i tvivl om.

- Det betyder meget for piger i dén alder. Sådan er det – og det er ok. Jeg kan jo tydeligt huske det fra mig selv, selvom det er mange år siden nu.

Eva tager det derfor heller ikke så tungt, at de har fået lidt kritik af beslutningen om det dyre kjolekøb. Hvis man har muligheden for at gøre det og gerne vil det, så ser hun ikke nogen grund til at lade være. Heldigvis er datteren Freja, ifølge Eva, meget selvsikker og har ikke ladet sig slå ud af de kritiske røster.

- Vi fik også kritik af skovalget. Fordi de er lidt specielle. Men hun ville gerne skille sig ud fra mængden. Og som 16-årig  var hun bare ikke komfortabel med at gå i stilletter, fortæller Eva om de lyserøde, flade laksko fra Ganni, der fik lov at fuldende looket hos Freja den vigtige aprildag i Farum Kirke.

Freja og hendes konfirmationskjole
Freja og hendes konfirmationskjole

Konfirmationskjoler til UNDER 500 kroner til salg på DBA:

 1. Skjorte, Eton, str. 36/14, Super slim hvid skjorte fra Eton.
Nypris 1100kr. 
Brugt 2 gange

  Skjorte, Eton, str. 36/14, Super slim hvid skjorte fra Eton. Nypris 1100kr. Brugt 2 gange

  300,00 kr.17-04-2024
 2. Bukser, Selected/homme, str. 42, Flotte blå bukser til den slanke konfirmand. Kun brugt 1 gang

  Bukser, Selected/homme, str. 42, Flotte blå bukser til den slanke konfirmand. Kun brugt 1 gang

  300,00 kr.17-04-2024
 3. Jakkesæt, Ukendt , str. 183 cm, Smukt navy jakkesæt 
Brugt til søn som er 183 cm høj og vejer ca 60

  Jakkesæt, Ukendt , str. 183 cm, Smukt navy jakkesæt Brugt til søn som er 183 cm høj og vejer ca 60

  450,00 kr.17-04-2024
 4. Jakkesæt, Dot.com, str. M, Mørkt konfirmationstøj med striber (Brugt 1 gang)
Jakke str. M
Bukser liv

  Jakkesæt, Dot.com, str. M, Mørkt konfirmationstøj med striber (Brugt 1 gang) Jakke str. M Bukser livvidde ca. 72 cm indv. benlængde 71 cm

  300,00 kr.17-04-2024
 5. Habit, Daniel de Prato, str. 3XS, Rigtig flot mørkegrå habit. Helt ny. Kan sendes. Ny pris 1150

  Habit, Daniel de Prato, str. 3XS, Rigtig flot mørkegrå habit. Helt ny. Kan sendes. Ny pris 1150

  500,00 kr.17-04-2024
 6. Konfirmationskjole, .., str. Xs, Konfirmationskjole i str xs.
Kjolen er lagt op så den passer en høj

  Konfirmationskjole, .., str. Xs, Konfirmationskjole i str xs. Kjolen er lagt op så den passer en højde 154cm.

  300,00 kr.17-04-2024

Lige nu er der 1.241 annoncer med konfirmationskjoler til en pris UNDER 500 kroner til salg på DBA, så hvis budgettet er stramt, behøver det ikke blive en stor udskrivning.

Selv til halv pris af nyprisen, er sættet stadigt det dyreste konfirmationstøj på DBA

Men nu har mor og datter altså besluttet at sælge hele sættet videre, da Freja er vokset, og derfor ikke længere passer det så godt. Og selvom Eva har sat prisen et godt stykke under, hvad de selv gav, så er hun stadig meget glad for sin beslutning sidste år:

- Det er one-of-a-kind, der findes ikke andre. Den er total unik og håndsyet. Prisen ligger på 4.500 kroner nu - fordi jeg erkender, at der nok ikke er så mange, der vil give dét, jeg gav. Med dén pris rammer du altså nemt en ny Lily-model med ekstra tilbehør, forklarer Eva, der kun er glad for, at nogle andre kan få særlige oplevelser i den flotte kjole.

- Den har jo stort set ikke været brugt. Den er så flot, så gennemført og så særlig, at jeg næsten ville hænge den op herhjemme, hvis jeg kunne. Men det gavner bare ikke rigtig nogen, vel?, griner Eva, der håber, at kjolen lander i et hjem, hvor den bliver præcis så værdsat, som den fortjener. Måske endda hos en pige med sommerfugle i maven og en drøm, der rækker lidt ud over budgettet, som hun selv engang gjorde.

- I stedet kan nogle andre nu få en skræddersyet kjole i håndlavet silke, som måske ellers var over budgettet - til en pris, som en Lily-model nemt kan komme til at koste. Det gør mig glad at tænke på.

LÆS OGSÅ: 
Personlige gaveideer til konfirmanden  

De lyserøde Ganni-laksko, som Freja brugte sammen med kjolen til sin fest på Kokkedal Slot, fik familien også lidt kritik for. Det er et atypisk valg, men for 16-årige Freja var det sådan, hun ønskede det. Hun ville ikke have høje hæle på eller klassisk hvide sko. Skoene kan også tilkøbes sammen med kjolen
De lyserøde Ganni-laksko, som Freja brugte sammen med kjolen til sin fest på Kokkedal Slot, fik familien også lidt kritik for. Det er et atypisk valg, men for 16-årige Freja var det sådan, hun ønskede det. Hun ville ikke have høje hæle på eller klassisk hvide sko. Skoene kan også tilkøbes sammen med kjolen

Hvide sko er oplagt til konfirmation. Her er tre af dem, som lige nu er til salg på DBA:

 1. Sko, Selected Homme, str. 41, Sort Læder

Størrelse: 41

Som nye. Kun brugt 1 gang.

Et tilhørende j

  Sko, Selected Homme, str. 41, Sort Læder
 Størrelse: 41
 Som nye. Kun brugt 1 gang.
 Et tilhørende jakkesæt haves også. Se venligst mine andre annoncer.
 Kr: 75,-

  75,00 kr.14-04-2024
 2. Sko, Nike, str. 39, Kun brugt få gange (sælges grundet: for stor)

  Sko, Nike, str. 39, Kun brugt få gange (sælges grundet: for stor)

  350,00 kr.14-04-2024
 3. Sko, Selected, str. 40, Brugt 1 gang, er som nye
Ny pris 900 kr

  Sko, Selected, str. 40, Brugt 1 gang, er som nye Ny pris 900 kr

  500,00 kr.12-04-2024
 4. Sko, Nike Dunk high, str. 40, Købt til konfirmation 2023
Brugt ganske lidt
Kvittering haves

  Sko, Nike Dunk high, str. 40, Købt til konfirmation 2023 Brugt ganske lidt Kvittering haves

  450,00 kr.01-04-2024
 5. Sko, Vagabond, str. 41, Fin sort Vagabond sko med sort læder og hvid sål. Ny pris 900 kr.

  Sko, Vagabond, str. 41, Fin sort Vagabond sko med sort læder og hvid sål. Ny pris 900 kr.

  475,00 kr.01-04-2024
 6. Sko, Puma, str. 39, Lyserøde konfirmationssko fra Puma med elastik i stedet for snørrebånd. 

Skoene

  Sko, Puma, str. 39, Lyserøde konfirmationssko fra Puma med elastik i stedet for snørrebånd. Skoene har kun været brug 1 gang (se billeder).

  175,00 kr.28-03-2024

Er du mere til en klassisk, hvid sko frem for Frejas skovalg til konfirmationstøjet, så er der lige nu 555 annoncer med hvide festsko til kvinder til salg på DBA. 465 af disse ligger til en pris på under 300 kroner.

Det er ikke kun på store dage som konfirmationen, at du kan spare mange penge og gøre gode handler ved at gå på DBA. Emelie og Fredrik købte hele deres bryllup brugt, og her kan du læse, hvordan det gik.

Hvis du selv skal til konfirmation, og er i tvivl om, hvorvidt du kan tillade dig at købe gaverne til konfirmanden brugte, så kig med i videoen herunder, hvor vi har spurgt danskerne, hvad deres holdning til second hand-gaver er. Du kan læse mere om undersøgelsen, her

 Du kan også læse om 29-årige Susan, der har taget skridtet fuld ud og udelukkende købt alle gaver til familie og venner brugt. Hvorfor - og hvordan familien reagerede - kan du læse her.

Relaterede artikler