Danskerne søger efter brugte skoletasker penalhus og madkasser på DBA
Børn

Danskerne søger efter brugte skoletasker penalhus og madkasser på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

71 procent flere søgninger efter ’penalhus’ var der i juni på DBA. Det viser nye data fra DBA, der kan konkludere, at danskerne er ivrige efter at købe brugte skoletasker, penalhuse og madkasser. Og at det især er kvinderne, der er på jagt efter disse.

Når sommeren om lidt er forbi, står skole- og institutionsstart for døren, og det betyder i nogle tilfælde, at de små guldklumper skal have sig en ny skoletaske, rygsæk, madkasse, penalhus, cykel, cykelhjem og meget andet. Ja, det kan hurtigt blive en dyr affære at skaffe alt dette brugt, og måske dette er en af årsagerne til, at danskerne er gået på DBA for at købe det brugt.

Det viser nye tal fra DBA. Tal fra juni konkluderer, at danskerne allerede her har sat sig til tasterne for at shoppe penalhuset, madkassen og rygsækken på DBA.

Alene søgningerne efter brugte penalhuse er eksploderet: I juni var der 71 procent flere søgninger efter penalhuse sammenlignet med juni 2022. Madkassen er 33 procent mere populær i juni i år sammenlignet med sidste år.

- Det giver god mening at kigge mod DBA, når der skal købes ind til studiestart. Ikke kun er det billigt, men du får også nogle unikke produkter. Forestil dig en skoleklasse, hvor alle har købt skoletasken i legetøjsbutikken – så risikerer man jo at have den samme taske som alle de andre børn, og så er det svært at kende forskel. Går du på DBA, er du nærmest garanteret, at ingen i klassen tropper op med et penalhus, skoletaske eller retro-madkasse magen til din, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig på DBA.

Denne retromadkasse kan du lige nu købe på DBA for 150 kr. Vil du selv hente den, skal du til Frederiksberg, hvor sælgeren, Kirstine, bor. Madkassen måler 20 centimeter i højden og 27 centimeter i bredden.
Denne retromadkasse kan du lige nu købe på DBA for 150 kr. Vil du selv hente den, skal du til Frederiksberg, hvor sælgeren, Kirstine, bor. Madkassen måler 20 centimeter i højden og 27 centimeter i bredden.

Alle fordelene

Data viser også, at juni klart var den måned med flest søgninger på alle tre ting på DBA: penalhus, madkasse og skoletaske. I juni var der 16 procent flere søgninger på skoletasker sammenlignet med juni 2022.

- Vores Genbrugsindeks 2023 viser, at børnefamilier er de bedste til at genbruge – næst efter unge. Sammenligner man med familier, der ikke har hjemmeboende børn, er forskellen ekstra stor. 27 procent af børnefamilierne køber hver måned genbrug på online handelsportaler, mens det kun gælder 22 procent af husstandene uden børn. Så det undrer mig ikke, at børnefamilierne - også - er gode til at gøre børnene klar til skolestart på en bæredygtig måde, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA.

Skoletasker på DBA:

 1. Skoletaske, Marvel Spiderman, Super fin skoletaske/ rygsæk. Regnfast.

  Skoletaske, Marvel Spiderman, Super fin skoletaske/ rygsæk. Regnfast.

  200,00 kr.24-06-2024
 2. Skoletaske, Kintobe, Varen er til salg. Prisen er fast. 

Kintobe Karla. Nypris 1000. Helt ny med ta

  Skoletaske, Kintobe, Varen er til salg. Prisen er fast. Kintobe Karla. Nypris 1000. Helt ny med tags. Sælges til 500,- Eller byttes med en rygsæk fra Arc’teryx, Osprey, Carhartt, Porter, mm. Kinto

  500,00 kr.24-06-2024
 3. Skoletaske, Skoletaske og penalhus, Beckmann, Fin skoletaske og penalhus sælges. Passer til børnehav

  Skoletaske, Skoletaske og penalhus, Beckmann, Fin skoletaske og penalhus sælges. Passer til børnehave/ 1. Klasse. Skoletasken er lidt brugt, men næsten som ny. Nypris 800 kr. Penalhuset har tre rum

  375,00 kr.24-06-2024
 4. Skoletaske, Adidas

  Skoletaske, Adidas

  99,00 kr.24-06-2024
 5. Den Store Bog Med Vittigheder Og Gåder - Kong Carlsen - Hæftet - Børnebøger H...

  Den Store Bog Med Vittigheder Og Gåder - Kong Carlsen - Hæftet - Børnebøger H...

  Den Store Bog Med Vittigheder Og Gåder - Kong Carl, Anden, Den store bog med vittigheder og gåder En samling af de sjoveste og skøreste gåder og vittigheder for børn lige til at lære udenad. Bogen ind

  99,00 kr.08-02-2023
 6. Skoletaske, Beckmann, Tasken er vasket og klar til brug. Medfølger penalhus og madpakke. Der er også

  Skoletaske, Beckmann, Tasken er vasket og klar til brug. Medfølger penalhus og madpakke. Der er også regnslag til.

  350,00 kr.23-06-2024

Kvinderne shopper til ungernes institutionsstart

Men DBAs data afslører ikke kun, at danskerne gerne køber brugt til skole- og institutionsstart. Tallene peger også på, at det mest er kvinderne, der går på det blå handelssite for at shoppe til ungerne.

Der er nemlig tre gange så mange kvinder som mænd, der søger efter de klassiske skolestartsting. Især kvinder i alderen 30-39 år og 40-49 år.

250 kroner skal du give for denne Beckmann-skoletaske, som Maria fra Virum har til salg.
250 kroner skal du give for denne Beckmann-skoletaske, som Maria fra Virum har til salg.

Skolestarts-ting fra disse mærker er særligt populære.

Den skoletaske, der er mest populær at købe på DBA, er tasken af mærket Beckmann, som der søges ekstra meget på på DBA i forhold til andre taskebrands på DBA i skoletaske-henseender. Næstmest eftertragtet er Satch-skoletasker.

Har du et penalhus fra mærket ’Topmodel’, kan du også med fordel sætte det til salg på den blå portal, for netop Topmodel-penalhuse er de allermest ”eftersøgte” på DBA.

Madkasser på DBA:

 1. Skoletaske, SKOLESTART: Navne klistermærker, MARTIN, 


KLISTERMÆRKER TIL BØGER - MADKASSE - DRIKKED

  Skoletaske, SKOLESTART: Navne klistermærker, MARTIN, KLISTERMÆRKER TIL BØGER - MADKASSE - DRIKKEDUNK M.M. Med MARTIN navn. (tilbage på foto 3-5) Ser ud som på foto. Kan sendes med Post Nord / GL

  5,00 kr.23-06-2024
 2. Vintage madkasse i 3 etager, Nils Johan / Sweden, Sej rød emaljeret vintage madkasse/småkagedåse i 3

  Vintage madkasse i 3 etager, Nils Johan / Sweden, Sej rød emaljeret vintage madkasse/småkagedåse i 3 etager. Emaleret aluminium af det svenske mærke Nils Johan fra 1950erne. Sjældent fund. Kan også br

  500,00 kr.23-06-2024
 3. Skoletaske, SKOLESTART : Madkasse, 


Super fin madkasse m. opdeling i 3 rum.

Ser ud som på foto.

  Skoletaske, SKOLESTART : Madkasse, Super fin madkasse m. opdeling i 3 rum. Ser ud som på foto. Kan sendes med GLS / Post Nord , for egen regning.

  25,00 kr.23-06-2024
 4. Skoletaske, SKOLESTART: MADKASSE I TASKE M. BESTIK, m. plads til et lille køleelement, 

KAN DU SE A

  Skoletaske, SKOLESTART: MADKASSE I TASKE M. BESTIK, m. plads til et lille køleelement, KAN DU SE ANNONCEN ; ER VAREN STADIG TIL SALG. Madkasse i taske ( m. ubrugt bestik & serviet) , der er plads t

  35,00 kr.23-06-2024
 5. Skoletaske,  SKOLESTART : BON BON MADKASSE, 

KAN DU SE ANNONCEN ; ER DE STADIG TIL SALG.

BON BON

  Skoletaske, SKOLESTART : BON BON MADKASSE, KAN DU SE ANNONCEN ; ER DE STADIG TIL SALG. BON BON madkassen. Ser ud som på foto. Kan sendes med GLS for egen regning.

  25,00 kr.23-06-2024
 6. Madkasse, 2 madkasser og drikkedunker, Sistema, Har for mange og får dem ikke brugt. Kan hentes på Ø

  Madkasse, 2 madkasser og drikkedunker, Sistema, Har for mange og får dem ikke brugt. Kan hentes på Østerbro eller sendes for 41 kr. Drikkedunk 40 kr. Madkasser: 40 kr. Termos 30 kr Facebook termos: 30

  45,00 kr.23-06-2024

Fakta

Så meget er søgningerne efter ’Skoletaske’ steget, hvis man sammenligner den ene måned med søgningerne måneden før:

Marts 2023 sammenlignet med februar 2023: 48 procent
April.. : -6 procent
Maj… : -7 procent
Juni… : 16 procent

Så meget er søgningerne efter ’Penalhus’ steget, hvis man sammenligner de to samme måneder blot med et års mellemrum:

Marts 2022 sammenlignet med marts 2023: 44 procent
April.. : 25 procent
Maj… : 3 procent
Juni… : 71 procent

Så meget er søgningerne efter ’Madkasse’ steget, hvis man sammenligner de to samme måneder blot med et års mellemrum:

Marts 2022 sammenlignet med marts 2023:  10 procent
April.. : 4 procent
Maj… : -10 procent
Juni… : 33 procent

Relaterede artikler