Disse danskere handler brugt som aldrig før
BørnLivsstil

Disse danskere handler brugt som aldrig før

DBA Guide
DBA Guide

Næsten 9 ud af 10 børnefamilier har handlet brugt det sidste år. Det er ny rekord, kan vi konstatere. Vi er nemlig netop udkommet med DBAs årlige Genbrugsindeks, der tager pulsen på Genbrugsdanmark. Her kan du læse, hvilke genbrugsting børnefamilierne foretrækker at købe og sælge.

De fleste børnefamilier kan genkende situationen, hvor de nærmest lige har købt et par sko, og få måneder efter er sønnike vokset ud af dem. Det samme gælder børnetøj, og legetøj kan for den sags skyld også hurtigt blive uinteressant.

Der må derfor være en masse børnetøj, -sko og -ting blandt børnefamilierne, som ikke er slidt ned, og som godt kunne holde til en ny ejer. Og noget kunne tyde på, at disse ting rent faktisk finder et nyt barn at gøre glad.

DBAs årlige Genbrugsindeks er nemlig på gaden, og her undersøger vi, hvem der genbruger, hvordan og hvorfor. I år viser rapporten blandt andet, at børnefamilierne genbruger som aldrig før. Genbrugsindekset viser, at hele 89 procent af børnefamilier inden for de seneste 12 måneder enten har købt eller solgt en brugt vare.

45-årige Anja Laugesen fra Horsens har tre børn, og de køber og sælger flittigt deres ting på DBA med hjælp fra Anja. Anja gør nemlig en dyd ud af at lære dem at genbruge. Du kan se vores videointerview med Anja om genbrug og børneopdragelse nederst i artiklen
45-årige Anja Laugesen fra Horsens har tre børn, og de køber og sælger flittigt deres ting på DBA med hjælp fra Anja. Anja gør nemlig en dyd ud af at lære dem at genbruge. Du kan se vores videointerview med Anja om genbrug og børneopdragelse nederst i artiklen

Disse genbrugsting køber og sælger børnefamilierne

Når en forældre til småbørn sætter sig til tasterne på DBA, er der størst sandsynlighed for, at vedkommende søger efter møbler eller lamper. Det er nemlig de to ting, som danske børnefamilier handler mest af, brugt. 42 procent af familierne svarer nemlig i DBAs Genbrugsindeks, at de inden for det seneste år har købt eller solgt møbler og lamper.

Næst mest populært for dem at handle med af genbrugsting er børnetøj og -sko med 40 procent. 39 procent af børnefamilierne har inden for de seneste 12 måneder handlet med boligtilbehør såsom puder, knager og lysestager.

Legetøj er med 36 procent også en populær genbrugsvare at købe og sælge blandt børnefamilier. Brugt legetøj køber og sælger vi lidt oftere, end når det gælder børneudstyr.

Brio på DBA:

 1. Brio træk-hund, 

Den klassiske grav-hund i træ har eksisteret siden 1958. 
Denne er brugt få gange,

  Brio træk-hund, Den klassiske grav-hund i træ har eksisteret siden 1958. Denne er brugt få gange, derfor som ny. Ca 20 cm fra snude til halespids.

  75,00 kr.13-06-2024
 2. Gravhund, Den klassiske gravhund fra BRIO. Mål: B 20 x D 9,3 x H 8,8 cm. Anbefalet alder: fra 18 mån

  Gravhund, Den klassiske gravhund fra BRIO. Mål: B 20 x D 9,3 x H 8,8 cm. Anbefalet alder: fra 18 måneder.

  40,00 kr.13-06-2024
 3. Brio Træ hund Puck, 

I 1964 blev Puck lanceret
Nu opdateret med moderne farver. 
Fra 19 måneder.

F

  Brio Træ hund Puck, I 1964 blev Puck lanceret Nu opdateret med moderne farver. Fra 19 måneder. Farve: Hvid Størrelse: Ca. 20 cm lang Ca. 14 cm høj CE mærket I fin stand. Jeg sender gerne modt

  50,00 kr.09-06-2024
 4. Togbane i træ (143 dele), Her kan bygges en virkelig stor BRIO togbane til mange timers underholdnin

  Togbane i træ (143 dele), Her kan bygges en virkelig stor BRIO togbane til mange timers underholdning. Antallet af skinner gør det f.eks. muligt at bygge rundt om/under møbler, hvilket bidrager til de

  400,00 kr.08-06-2024
 5. 2 Thomas tog, To Thomas tog med en vogn, der dog tilhører Gordon hvis det skal være helt rigtigt (st

  2 Thomas tog, To Thomas tog med en vogn, der dog tilhører Gordon hvis det skal være helt rigtigt (står under vognen), men den ligner jo Thomas’ vogn. Den ene Thomas står der “Thomas” nedenunder. Den

  100,00 kr.23-05-2024
 6. Brio Hund, fin sort Brio hund

- Bredde: 20 cm
- Dybde: 9.3cm
- Højde: 8.8cm

  Brio Hund, fin sort Brio hund - Bredde: 20 cm - Dybde: 9.3cm - Højde: 8.8cm

  100,00 kr.18-05-2024

Det mest populære legetøj på DBA

Der er ingen tvivl om, hvad vi oftest søger efter, når vi går ind på DBA-appen for at købe legetøj. Lego bliver søgt på mere end 700.000 gange om året på DBA. Det betyder, at der hver dag i 2020 var omkring 2.000 søgninger på ’Lego’.

En anden populær legegenstand er PlayStation 4, som vi søgte på hele 850.000 gange sidste år.

Vil du læse mere om, hvad vi søgte mest på på DBA sidste år, kan du læse hele listen, her.

SE OGSÅ: Video: Sådan sparer Louise penge på babyudstyr

Louise fra Nørrebro er fraskilt mor til to. Hun har ikke frygtelig mange penge i hverdagen og genbruger derfor en hel del. Hendes genbrugsvaner kan du høre og se i videoen, som DBA har optaget med hende. Vi har linket til den over dette billede
Louise fra Nørrebro er fraskilt mor til to. Hun har ikke frygtelig mange penge i hverdagen og genbruger derfor en hel del. Hendes genbrugsvaner kan du høre og se i videoen, som DBA har optaget med hende. Vi har linket til den over dette billede

Disse ting samler støv hjemme hos børnefamilierne

Vores nye undersøgelse viser, at hvis vi alle solgte ud af de ting, vi ikke længere bruger, kunne vi i gennemsnit tjene 8.000 kroner.

Og vi hjælper også gerne med at udpege, hvilke ting du højest sandsynligt ikke bruger. For skal man tro vores Genbrugsindeks 2021, er det især legetøj og spillekonsoller, som børnefamilierne burde få solgt ud af. Hele 43 procent af børnefamilierne i undersøgelsen har nemlig svaret, at de har legetøj liggende i gemmerne bare til at samle støv. 31 procent har spillekonsoller i hjemmet, som ikke længere bruges.

Garagen og skuret kan du også lige besøge ved lejlighed for at tjekke op på, om noget burde kunne sælges dér. Hver fjerde børnefamilie har nemlig en eller flere stående, hvis hjul aldrig kommer ud og dreje. Dertil svarer 18 procent af børnefamilierne, at de har baby- og børneudstyr, som blot ligger og fylder op.

Babyudstyr på DBA:

 1. Andet, Løbecykel, Scoot and ride, Peach farve 
Pæn og velholdt

  Andet, Løbecykel, Scoot and ride, Peach farve Pæn og velholdt

  300,00 kr.14-06-2024
 2. Badeudstyr, Svømmevest, Splash About, Splash About svømmevest 
Brugt en sommer. Stadig i fin stand.

  Badeudstyr, Svømmevest, Splash About, Splash About svømmevest Brugt en sommer. Stadig i fin stand. Str 2-4 år

  100,00 kr.14-06-2024
 3. Bæresele, Artipoppe referral code, Artipoppe, Skriv en besked, så kan I få min referral code til Art

  Bæresele, Artipoppe referral code, Artipoppe, Skriv en besked, så kan I få min referral code til Artipoppes hjemmeside og dermed få 50 euro i rabat på en bæresele.

  372,00 kr.14-06-2024
 4. Madras, Skumgulv, Liewood

  Madras, Skumgulv, Liewood

  250,00 kr.14-06-2024
 5. Vikle, Viklebord, Stokke, Stokke care i god stand.
Kan laves om til et skrivebord.
Liggemåtten mangl

  Vikle, Viklebord, Stokke, Stokke care i god stand. Kan laves om til et skrivebord. Liggemåtten mangler. Ellers komplet Skal afhentes Se også mine andre annoncer

  350,00 kr.14-06-2024
 6. Hagesmæk, Savlesmæk/hagesmæk, Blandet, 10 stk. Savle og hage smækker.
Fra ikkeryger hjem. Vasket i p

  Hagesmæk, Savlesmæk/hagesmæk, Blandet, 10 stk. Savle og hage smækker. Fra ikkeryger hjem. Vasket i parfumefri og allergimærket vaskepulver.

  20,00 kr.14-06-2024

De gik glip af 8.000 kroner

Som tidligere nævnt viser vores Genbrugsindeks 2021, at der er 8.000 kroner at hente for alle i gennemsnit, hvis vi tog os sammen og solgte ud af de ting, vi har liggende i skuffer og gemmer blot til at samle støv. Men noget kunne tyde på, at børnefamilierne er for gode af sig, for 28 procent af dem har for nyligt givet en masse ting gratis væk.

Vi har nemlig spurgt børnefamilierne, om de har brugt corona-lockdown-perioden på at rydde op og ud fra gemmerne, og det svarer 53 procent af dem ja til. Men mere end hver fjerde svarer så også, at disse ting har de foræret væk frem for at sælge.

Hvis du vil vide, hvilke børneting der blev sat flest til salg af på DBA i 2020, kan du se listen i denne artikel.

LÆS OGSÅ: NOSTALGI: Se alt det babyudstyr, du selv havde

Sofabordet og sofaen. Det er nok de eneste to møbler, som 49-årige Louise Weiergang Ipsen fra Humlebæk ikke har købt brugt. Louise og kæresten har 5 børn tilsammen, så de er en stor børnefamilie. Louise kan du møde i vores video-serie ’På besøg hos en genbrugselsker’ på DBA Guide
Sofabordet og sofaen. Det er nok de eneste to møbler, som 49-årige Louise Weiergang Ipsen fra Humlebæk ikke har købt brugt. Louise og kæresten har 5 børn tilsammen, så de er en stor børnefamilie. Louise kan du møde i vores video-serie ’På besøg hos en genbrugselsker’ på DBA Guide

Halvdelen af børnefamilierne køber brugt for at mindske overforbrug

Børnefamilierne handler i vid udstrækning brugt for at spare penge og få ryddet op – således er de to motivationer for at genbrugshandle de vigtigste for 6. år i træk. Men i år er det også kampen mod overforbrug, der virkelig spiller ind, når man spørger de danske børnefamilier om, hvorfor de køber brugt.

- Vi har altid vidst, at danskerne er glade for en god handel. Men at det i dén grad også er hensynet til klima og ønsket om at bekæmpe overforbrug, der bonner ud nu, er vi meget glade for. Det viser, at danskerne – og ikke mindst børnefamilierne - virkelig har fået øjnene op for, at ting, der er brugt, men ikke brugt op med fordel kan genbruges, i stedet for at vi hele tiden anskaffer os nyt til stor belastning for klimaet, siger Sofie Folden Lund, talsperson for Genbrugsindekset.

Noget tyder dog på, at det mest er mødrene, der motiveres klimahensyn og kampen mod overforbrug. I hvert fald viser tallene, at det kun er 36 procent af mændene, der tænker over dette, når de køber brugt.

Barnevogne og -udstyr på DBA:

 1. Barnevogn, andet mærke Stork, liggemål (cm): 97, Flot barnevogn 
Fra 2020 
Brugt til 1 barn 
Står so

  Barnevogn, andet mærke Stork, liggemål (cm): 97, Flot barnevogn Fra 2020 Brugt til 1 barn Står som ny Fået service Maj 2024 Alt er vasket og uden pletter Flot Læderstyr Stel uden tegn på slid

  4.500,00 kr.14-06-2024
 2. Kombivogn, tvillinge-, Bugaboo Donkey 5, Hej

Sælger denne søskende vogn da mine børn er blevet for

  Kombivogn, tvillinge-, Bugaboo Donkey 5, Hej Sælger denne søskende vogn da mine børn er blevet for store. Udseende kan man godt se den er brugt. Med en rengøring så vil de øn mægtig fin ud. Udover

  2.500,00 kr.14-06-2024
 3. Barnevogn, Emmaljunga Big Star Supreme, liggemål (cm): 98, Godt brugt stor Emmaljunga Big Star Supre

  Barnevogn, Emmaljunga Big Star Supreme, liggemål (cm): 98, Godt brugt stor Emmaljunga Big Star Supreme. Kør fint men trænger til vask. Godt bud på en altan barnevogn. Det hele kan vaskes. Regnslag i

  200,00 kr.14-06-2024
 4. Kombivogn, Rigtig lægger klapvogn / kombivogn 1 år gammel
Britax Rømer Strider M

Ryglæn kan lægges

  Kombivogn, Rigtig lægger klapvogn / kombivogn 1 år gammel Britax Rømer Strider M Ryglæn kan lægges helt ned så barnet kan ligge udstrakt Der medfølger siddebøjle til klapvognen Nem at skille ad og

  1.800,00 kr.14-06-2024
 5. Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme , liggemål (cm): 98, Emmaljunga Big Star i sort/brun melange.

  Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme , liggemål (cm): 98, Emmaljunga Big Star i sort/brun melange. Barnevognen har s-stel i sort med drejehjul - alle hjul er aftagelige og punkterfri samt de Kan fik

  3.800,00 kr.14-06-2024
 6. Søskendesæde, Bumprider, Ståbræt med sæde (har aldrig været monteret). En universal model der passer

  Søskendesæde, Bumprider, Ståbræt med sæde (har aldrig været monteret). En universal model der passer på de fleste klapvogne da det kan indstilles.

  200,00 kr.14-06-2024

2.571 annoncer er der lige nu i kategorien ’Barnevogne og kombivogne’. Her finder du blandt andet barnevogne, kombivogne og lift og andre ting.
 

Om Genbrugsindekset

Genbrugsindekset er DBAs årlige undersøgelse, hvor vi måler pulsen på Genbrugsdanmark. Der er i alt gennemført 2.000 online besvarelser blandt danskere i alderen 18-75 år. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning. Derudover suppleres rapporten også med DBAs egne brugerdata. Data er indhentet i perioden 20. januar til 4. februar 2021.

Hele genbrugsindekset kan findes her, Genbrugsindekset 2021.

26-årige Channe Frederiksen fra Nordjylland er mor til to, og hun bruger i den grad DBA. Hun sælger rigtig mange ting hver måned på DBA, og hun har engang solgt noget tøj til én, der skulle medvirke i TV 3-programmet ’For lækker til love’. Channe kan du møde i flere artikler her på DBA Guide. Bare stil dig i søgefeltet og skriv ’Channe’
26-årige Channe Frederiksen fra Nordjylland er mor til to, og hun bruger i den grad DBA. Hun sælger rigtig mange ting hver måned på DBA, og hun har engang solgt noget tøj til én, der skulle medvirke i TV 3-programmet ’For lækker til love’. Channe kan du møde i flere artikler her på DBA Guide. Bare stil dig i søgefeltet og skriv ’Channe’

Når man er en børnefamilie, kan det være svært at vælge bil, for der er mange behov, sådan en bil skal tage hensyn til. Vi har trukket en Kia gennem børnefamiliernes hverdagsudfordringer. Se om bilen klarer det i videoen her, hvor vi blandt andet tester, og der kan være to børnesæder i bilen.

Anja er superbruger af DBA. Hun sælger rigtig, rigtig mange ting på DBA. Næsten for mange, for nogle gange får hun solgt for hurtigt i forhold til, hvad familien synes, der burde sælges.

I videoen forklarer hun, hvordan hun påvirker sine børn med – og inddrager dem i – sine genbrugsvaner på DBA:


Læs mere om Anja i artiklen, her.

Relaterede artikler