Disse danskere handler brugt som aldrig før
BørnLivsstil

Disse danskere handler brugt som aldrig før

DBA Guide
DBA Guide

Næsten 9 ud af 10 børnefamilier har handlet brugt det sidste år. Det er ny rekord, kan vi konstatere. Vi er nemlig netop udkommet med DBAs årlige Genbrugsindeks, der tager pulsen på Genbrugsdanmark. Her kan du læse, hvilke genbrugsting børnefamilierne foretrækker at købe og sælge.

De fleste børnefamilier kan genkende situationen, hvor de nærmest lige har købt et par sko, og få måneder efter er sønnike vokset ud af dem. Det samme gælder børnetøj, og legetøj kan for den sags skyld også hurtigt blive uinteressant.

Der må derfor være en masse børnetøj, -sko og -ting blandt børnefamilierne, som ikke er slidt ned, og som godt kunne holde til en ny ejer. Og noget kunne tyde på, at disse ting rent faktisk finder et nyt barn at gøre glad.

DBAs årlige Genbrugsindeks er nemlig på gaden, og her undersøger vi, hvem der genbruger, hvordan og hvorfor. I år viser rapporten blandt andet, at børnefamilierne genbruger som aldrig før. Genbrugsindekset viser, at hele 89 procent af børnefamilier inden for de seneste 12 måneder enten har købt eller solgt en brugt vare.

45-årige Anja Laugesen fra Horsens har tre børn, og de køber og sælger flittigt deres ting på DBA med hjælp fra Anja. Anja gør nemlig en dyd ud af at lære dem at genbruge. Du kan se vores videointerview med Anja om genbrug og børneopdragelse nederst i artiklen
45-årige Anja Laugesen fra Horsens har tre børn, og de køber og sælger flittigt deres ting på DBA med hjælp fra Anja. Anja gør nemlig en dyd ud af at lære dem at genbruge. Du kan se vores videointerview med Anja om genbrug og børneopdragelse nederst i artiklen

Disse genbrugsting køber og sælger børnefamilierne

Når en forældre til småbørn sætter sig til tasterne på DBA, er der størst sandsynlighed for, at vedkommende søger efter møbler eller lamper. Det er nemlig de to ting, som danske børnefamilier handler mest af, brugt. 42 procent af familierne svarer nemlig i DBAs Genbrugsindeks, at de inden for det seneste år har købt eller solgt møbler og lamper.

Næst mest populært for dem at handle med af genbrugsting er børnetøj og -sko med 40 procent. 39 procent af børnefamilierne har inden for de seneste 12 måneder handlet med boligtilbehør såsom puder, knager og lysestager.

Legetøj er med 36 procent også en populær genbrugsvare at købe og sælge blandt børnefamilier. Brugt legetøj køber og sælger vi lidt oftere, end når det gælder børneudstyr.

Brio på DBA:

 1. BRIO Jernbane, BRIO jernbane sælges med 13 tog/togvogne, 3 biler, 14 lige skinner, 20 sving, special

  BRIO Jernbane, BRIO jernbane sælges med 13 tog/togvogne, 3 biler, 14 lige skinner, 20 sving, specialskinner, vejkryds, huse, perron, færge, bro, vejskilte med mere sælges.

  650,00 kr.06-03-2023
 2. Brio togbane, Brio togbane med diverse togsæt og tilbehør. Sættet er i god stand, men har småridser

  Brio togbane, Brio togbane med diverse togsæt og tilbehør. Sættet er i god stand, men har småridser efter leg. Kommer fra røg- og dyrefrit hjem. Kan sendes forsvarligt med gls for 62 kr Togstati

  425,00 kr.18-02-2023
 3. Brio togbane, Togsæt i fin stand sælges. Primært af mærket Brio men der er også lidt af andet mærke.

  Brio togbane, Togsæt i fin stand sælges. Primært af mærket Brio men der er også lidt af andet mærke. Se nedenfor og billeder. Togsættet indeholder: 20 buede skinner 2 lange lige skinner 4 korte lige

  400,00 kr.13-02-2023
 4. Hund, Stor briohund i meget fin stand. Enkelte små mærke, men ellers som ny. 
Bemærk størrelse: b: 2

  Hund, Stor briohund i meget fin stand. Enkelte små mærke, men ellers som ny. Bemærk størrelse: b: 22, l: 37, h: 20

  400,00 kr.11-02-2023
 5. Brio togskinner, Brio budet togskinner i uåbnet æsker. sælges for 20 kr stk. har 4 æsker. kommer fra

  Brio togskinner, Brio budet togskinner i uåbnet æsker. sælges for 20 kr stk. har 4 æsker. kommer fra et røgfrit hjem

  20,00 kr.25-12-2022
 6. BRIO Dachsie, Den klassiske søde BRIO Dachsie trækdyr. 
Længde: ca 20 cm. God stand. 
Afhentes eller

  BRIO Dachsie, Den klassiske søde BRIO Dachsie trækdyr. Længde: ca 20 cm. God stand. Afhentes ellers sendes. Køber betaler porto. Se også mine andre annoncer /)

  75,00 kr.12-12-2022

Det mest populære legetøj på DBA

Der er ingen tvivl om, hvad vi oftest søger efter, når vi går ind på DBA-appen for at købe legetøj. Lego bliver søgt på mere end 700.000 gange om året på DBA. Det betyder, at der hver dag i 2020 var omkring 2.000 søgninger på ’Lego’.

En anden populær legegenstand er PlayStation 4, som vi søgte på hele 850.000 gange sidste år.

Vil du læse mere om, hvad vi søgte mest på på DBA sidste år, kan du læse hele listen, her.

SE OGSÅ: Video: Sådan sparer Louise penge på babyudstyr

Louise fra Nørrebro er fraskilt mor til to. Hun har ikke frygtelig mange penge i hverdagen og genbruger derfor en hel del. Hendes genbrugsvaner kan du høre og se i videoen, som DBA har optaget med hende. Vi har linket til den over dette billede
Louise fra Nørrebro er fraskilt mor til to. Hun har ikke frygtelig mange penge i hverdagen og genbruger derfor en hel del. Hendes genbrugsvaner kan du høre og se i videoen, som DBA har optaget med hende. Vi har linket til den over dette billede

Disse ting samler støv hjemme hos børnefamilierne

Vores nye undersøgelse viser, at hvis vi alle solgte ud af de ting, vi ikke længere bruger, kunne vi i gennemsnit tjene 8.000 kroner.

Og vi hjælper også gerne med at udpege, hvilke ting du højest sandsynligt ikke bruger. For skal man tro vores Genbrugsindeks 2021, er det især legetøj og spillekonsoller, som børnefamilierne burde få solgt ud af. Hele 43 procent af børnefamilierne i undersøgelsen har nemlig svaret, at de har legetøj liggende i gemmerne bare til at samle støv. 31 procent har spillekonsoller i hjemmet, som ikke længere bruges.

Garagen og skuret kan du også lige besøge ved lejlighed for at tjekke op på, om noget burde kunne sælges dér. Hver fjerde børnefamilie har nemlig en eller flere stående, hvis hjul aldrig kommer ud og dreje. Dertil svarer 18 procent af børnefamilierne, at de har baby- og børneudstyr, som blot ligger og fylder op.

Babyudstyr på DBA:

 1. Sut, Sutter, Mam, MAM sutter med de sødeste motiver som kan bruges fra 6+ mdr. (de to der er tilbage

  Sut, Sutter, Mam, MAM sutter med de sødeste motiver som kan bruges fra 6+ mdr. (de to der er tilbage i pakken, er helt nye og har aldrig været ude af pakken)?? vi prøvede en enkelt (den sidste der man

  20,00 kr.22-03-2023
 2. Bøger, Bog:
Mit første år: til at skrive om barnet samt sætte billeder i.
Se billeder af de første s

  Bøger, Bog: Mit første år: til at skrive om barnet samt sætte billeder i. Se billeder af de første sider i bogen.

  40,00 kr.22-03-2023
 3. Voksipose, Voksipose, Vokis, Sælger en meget pæn Voksipose Classic+ Mini. Voksiposen er næsten ikke

  Voksipose, Voksipose, Vokis, Sælger en meget pæn Voksipose Classic+ Mini. Voksiposen er næsten ikke brugt og ser stadig helt ny ud. Farven er, som I kan se på billederne, mørkegrå udenpå og lysegrå in

  600,00 kr.22-03-2023
 4. Badekar, sammenfoldelig badekar
Drengen på billedet er 137 cm høj og vejer 33 kg
To favner og to stk

  Badekar, sammenfoldelig badekar Drengen på billedet er 137 cm høj og vejer 33 kg To favner og to stk hele ny

  600,00 kr.22-03-2023
 5. Sutteflaske, Philips, DE TO STORE ER SOLGT 
3 små

Samlet pris 45 kr

Sender gerne på købers regning

  Sutteflaske, Philips, DE TO STORE ER SOLGT 3 små Samlet pris 45 kr Sender gerne på købers regning Levere gerne Amager og omegn

  45,00 kr.22-03-2023
 6. Puslebord, Pulsebord til vægen , Babydan

  Puslebord, Pulsebord til vægen , Babydan

  400,00 kr.22-03-2023

De gik glip af 8.000 kroner

Som tidligere nævnt viser vores Genbrugsindeks 2021, at der er 8.000 kroner at hente for alle i gennemsnit, hvis vi tog os sammen og solgte ud af de ting, vi har liggende i skuffer og gemmer blot til at samle støv. Men noget kunne tyde på, at børnefamilierne er for gode af sig, for 28 procent af dem har for nyligt givet en masse ting gratis væk.

Vi har nemlig spurgt børnefamilierne, om de har brugt corona-lockdown-perioden på at rydde op og ud fra gemmerne, og det svarer 53 procent af dem ja til. Men mere end hver fjerde svarer så også, at disse ting har de foræret væk frem for at sælge.

Hvis du vil vide, hvilke børneting der blev sat flest til salg af på DBA i 2020, kan du se listen i denne artikel.

LÆS OGSÅ: NOSTALGI: Se alt det babyudstyr, du selv havde

Sofabordet og sofaen. Det er nok de eneste to møbler, som 49-årige Louise Weiergang Ipsen fra Humlebæk ikke har købt brugt. Louise og kæresten har 5 børn tilsammen, så de er en stor børnefamilie. Louise kan du møde i vores video-serie ’På besøg hos en genbrugselsker’ på DBA Guide
Sofabordet og sofaen. Det er nok de eneste to møbler, som 49-årige Louise Weiergang Ipsen fra Humlebæk ikke har købt brugt. Louise og kæresten har 5 børn tilsammen, så de er en stor børnefamilie. Louise kan du møde i vores video-serie ’På besøg hos en genbrugselsker’ på DBA Guide

Halvdelen af børnefamilierne køber brugt for at mindske overforbrug

Børnefamilierne handler i vid udstrækning brugt for at spare penge og få ryddet op – således er de to motivationer for at genbrugshandle de vigtigste for 6. år i træk. Men i år er det også kampen mod overforbrug, der virkelig spiller ind, når man spørger de danske børnefamilier om, hvorfor de køber brugt.

- Vi har altid vidst, at danskerne er glade for en god handel. Men at det i dén grad også er hensynet til klima og ønsket om at bekæmpe overforbrug, der bonner ud nu, er vi meget glade for. Det viser, at danskerne – og ikke mindst børnefamilierne - virkelig har fået øjnene op for, at ting, der er brugt, men ikke brugt op med fordel kan genbruges, i stedet for at vi hele tiden anskaffer os nyt til stor belastning for klimaet, siger Sofie Folden Lund, talsperson for Genbrugsindekset.

Noget tyder dog på, at det mest er mødrene, der motiveres klimahensyn og kampen mod overforbrug. I hvert fald viser tallene, at det kun er 36 procent af mændene, der tænker over dette, når de køber brugt.

Barnevogne og -udstyr på DBA:

 1. Barnevogn, Emmaljunga Nxt90b, liggemål (cm): 98, Se billeder for fejl :)
Kører ubeklageligt! 
Der me

  Barnevogn, Emmaljunga Nxt90b, liggemål (cm): 98, Se billeder for fejl :) Kører ubeklageligt! Der medfølger luksus madras, regnslag og duniduo pose med. Der kan købes et nyt forlæder for 799 kr. i Ba

  3.800,00 kr.20-02-2023
 2. Barnevogn, Emmaljunga Big star suprême, liggemål (cm): 98, pæn og velholdt Emmaljunga barnevogn
Ikk

  Barnevogn, Emmaljunga Big star suprême, liggemål (cm): 98, pæn og velholdt Emmaljunga barnevogn Ikke jordslået, med ryglæn ventilation justerbart styr varekurv seleholde udluftning i kalechen med god

  2.300,00 kr.22-03-2023
 3. Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme, liggemål (cm): 98, 4099kr All black Emmaljunga barnevogn med

  Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme, liggemål (cm): 98, 4099kr All black Emmaljunga barnevogn med med dreje hjul fra og emmaljunga lift / big star supreme /   Drejehjul som kan afmonteres.   Frisk

  4.099,00 kr.22-03-2023
 4. Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme, liggemål (cm): 98, 1799kr Emmaljunga barnevogn   big star su

  Barnevogn, Emmaljunga Big star supreme, liggemål (cm): 98, 1799kr Emmaljunga barnevogn   big star supreme .Frisk vasket. Alt tilbehør som ses i bildedet følger med. Skal hentes.købt som beset  . Først

  1.799,00 kr.22-03-2023
 5. Barnevogn, Marolle, liggemål (cm): 90, Hej. Sælger denne barnevogn med det meste i udstyr af hvad ma

  Barnevogn, Marolle, liggemål (cm): 90, Hej. Sælger denne barnevogn med det meste i udstyr af hvad man lige skal bruge. Der medfølger lift med liggemål på 70x 30 og i selve barnevognen hedder liggemål

  600,00 kr.22-03-2023
 6. Kombivogn, Bugaboo Buffalo, Bugaboo buffalo kombivogn.
Used.

  Kombivogn, Bugaboo Buffalo, Bugaboo buffalo kombivogn. Used.

  2.800,00 kr.22-03-2023

2.571 annoncer er der lige nu i kategorien ’Barnevogne og kombivogne’. Her finder du blandt andet barnevogne, kombivogne og lift og andre ting.
 

Om Genbrugsindekset

Genbrugsindekset er DBAs årlige undersøgelse, hvor vi måler pulsen på Genbrugsdanmark. Der er i alt gennemført 2.000 online besvarelser blandt danskere i alderen 18-75 år. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning. Derudover suppleres rapporten også med DBAs egne brugerdata. Data er indhentet i perioden 20. januar til 4. februar 2021.

Hele genbrugsindekset kan findes her, Genbrugsindekset 2021.

26-årige Channe Frederiksen fra Nordjylland er mor til to, og hun bruger i den grad DBA. Hun sælger rigtig mange ting hver måned på DBA, og hun har engang solgt noget tøj til én, der skulle medvirke i TV 3-programmet ’For lækker til love’. Channe kan du møde i flere artikler her på DBA Guide. Bare stil dig i søgefeltet og skriv ’Channe’
26-årige Channe Frederiksen fra Nordjylland er mor til to, og hun bruger i den grad DBA. Hun sælger rigtig mange ting hver måned på DBA, og hun har engang solgt noget tøj til én, der skulle medvirke i TV 3-programmet ’For lækker til love’. Channe kan du møde i flere artikler her på DBA Guide. Bare stil dig i søgefeltet og skriv ’Channe’

Når man er en børnefamilie, kan det være svært at vælge bil, for der er mange behov, sådan en bil skal tage hensyn til. Vi har trukket en Kia gennem børnefamiliernes hverdagsudfordringer. Se om bilen klarer det i videoen her, hvor vi blandt andet tester, og der kan være to børnesæder i bilen.

Anja er superbruger af DBA. Hun sælger rigtig, rigtig mange ting på DBA. Næsten for mange, for nogle gange får hun solgt for hurtigt i forhold til, hvad familien synes, der burde sælges.

I videoen forklarer hun, hvordan hun påvirker sine børn med – og inddrager dem i – sine genbrugsvaner på DBA:


Læs mere om Anja i artiklen, her.

Relaterede artikler