Beskyt ungerne (og dig selv) mod solen
BørnLivsstil

Beskyt ungerne (og dig selv) mod solen

Louise Guldager
Louise Guldager

Selvom det måske ikke er bragende sol i disse dage, så skriver kalenderen sommer – og både august og september kan nemt overraske med høje temperaturer. Måske skal I ud og rejse? Uanset, er det en god ide at tænke lidt over, hvordan I bedst muligt beskytter børnene – og jer selv – for solens stråler.

Alle børn er forskellige – og mens nogle elsker at opholde sig i solen, er andre decideret afvisende. Nogle hudtyper påvirkes knap så nemt – andre bliver røde og skoldede for et godt ord. Uanset at der er smurt tykt lag solcreme ind.

Vores datter tilhører sidstnævnte kategori. Vi bruger aldrig under faktor 50. Det er vi nødt til, for hendes hud er tilsyneladende meget sart. Når det er sagt, så er der dog også andre tiltag, som kan benyttes, så hele familien kan få nogle gode stranddage sammen. Om ikke så længe skal vi på badeferie – og her er vi igen nødt til at tænke i diverse kreative løsninger, så vi ikke skal gå rundt og bekymre os om solskoldning.

Det kan lyde så banalt - og det er det som sådan også. Men det handler om, at huske at inkorporere de gode ideer. Så alle får nogle gode dage i solen, uden at skulle døje med røde plamager.

 • SIESTA. Gør som familierne i Syden - giv solen en pause – og skab skygge over sandkassen og badebassinet. En god parasol, kan gøre hele forskellen, eller et solsejl eller måske en læskærm.

 • SOLHAT.  Tag hat på, så I beskytter hovedbunden, der typisk er mere sart og mere udsat, særligt hvis dit barn ikke har meget hår. Derudover er det lettere fordøjeligt at opholde sig i direkte sol, hvis ansigtet er i skygge. En legionærhat med nakkebeskyttelse eller hatte med bred skygge, er den bedste måde at beskytte hoved, ører, nakke og ansigt på.

 • UV TØJ . Dæk bar hud med let - men tætvævet tøj, når solen står højest. Det kan være en langærmet t-shirt eller en t-shirt, der dækker ned til albuen, og bukser, der går under knæet. Og husk endelig UV badetøjet. Dragter med et ærme beskytter skuldre og natte og da de fleste børn ofte sidder ned og leget foroverbøjet, er især nakke og skuldre udsat.

 • SOLCREME. Husk altid rigeligt med solcreme, mindst faktor 15, hvor tøjet ikke dækker. Efter badning og aftørring bør du smøre igen. Hellere for meget end for lidt. Hos os har en fremgangsmetode været, at vores datter smører os ind, når vi smører hende. Så bliver det sjovere, synes hun – og noget vi gør fælles.
Især på stranden er solen stærk pga. vandet...
Især på stranden er solen stærk pga. vandet...
 • TILTRÆNGTE HYGGESTUNDER. Skab små afbræk, foruden den obligatoriske tur op til iskiosken, f.eks. med hjælp fra et læsejl, soltelt, et lille børnetelt, hvor I kan sidde og hygge sammen. Tag eventuelt nogle gode børnebøger med, som I kan læse og bladre i i skyggen. Eller et kortspil.
 • TIL KLAPVOGNEN. Har du helt små børn, er en solskærm til klapvognen  en god og sikker investering, så man med sikkerhed ved, at der er mulighed for en lur og pause fra solen.

Og så gælder i øvrigt langt de fleste råd for de voksne jo også; Solbriller, hat, kasket  og parasol. Skygge periodevis og masser af solcreme. Så kan alle være trygge og klare solen.

Af sted og nyd det sidste af sommeren med GOD samvittighed!

...Eller hvis man er træt af dansk sommer

 1. Weekendophold, Danmark, Taastrup , 2630, Sælger vores kro og hotel ophold . Kan os bruges i udlandet

  Weekendophold, Danmark, Taastrup , 2630, Sælger vores kro og hotel ophold . Kan os bruges i udlandet , Sverige , Tyskland og nogle andre Skal bruges inden oktober .

  1.399,00 kr.22-03-2023
 2. Efterårsferie, 13 dage, Portugal, Madeira, Funchal, Quinta Bela São Tiago, Har købt én billet til Ma

  Efterårsferie, 13 dage, Portugal, Madeira, Funchal, Quinta Bela São Tiago, Har købt én billet til Madeira d. 21.8.-2.9.23,. Jeg har betalt depositummet på 5.244, det resterende beløb på 8.018 er ikke

  3.500,00 kr.22-03-2023
 3. Miniferie, 4 dage, Italien, Venedig, San Marco Palace All Suites, Overvejer du at tage til Venedig i

  Miniferie, 4 dage, Italien, Venedig, San Marco Palace All Suites, Overvejer du at tage til Venedig i påskeferien men har endnu ikke besluttet dig så er her et godt tilbud! Jeg sælger 4 overnatninger f

  5.000,00 kr.22-03-2023
 4. Storbyferie, 1 dage, Tyskland, Tyskland, Hamborg, Crown Plaza, Hotel Crown Plaza Hamborg 22-23 april

  Storbyferie, 1 dage, Tyskland, Tyskland, Hamborg, Crown Plaza, Hotel Crown Plaza Hamborg 22-23 april 2023 Marathon weekenden. Jeg har et hotelværelse som ikke kan refunderes. Pris. 1500 - kom med et

  1.500,00 kr.21-03-2023
 5. Miniferie, 3 dage, Andre lande, Udforsk Europa! Få 2 eller 3 nætter på et A&O hotel i en valgfri by

  Miniferie, 3 dage, Andre lande, Udforsk Europa! Få 2 eller 3 nætter på et A&O hotel i en valgfri by ud af 22 muligheder. De mulige byer er: Aachen Amsterdam Berlin Bremen Budapest Dortmund Dresden

  1.000,00 kr.13-03-2023
 6. Sommerferie, 7 dage, Danmark, Luksus sommerhus i Grønhøj Strand, ml. Løkken og Blokhus
Vildmarksbad,

  Sommerferie, 7 dage, Danmark, Luksus sommerhus i Grønhøj Strand, ml. Løkken og Blokhus Vildmarksbad, Sauna Tønde og Bænkhus med udsigt til sø Kun 1500 m. til Vesterhavet, Danmarks bedste sandstrand. 4

  4.900,00 kr.11-03-2023

Relaterede artikler