Beskyt ungerne (og dig selv) mod solen
BørnLivsstil

Beskyt ungerne (og dig selv) mod solen

Louise Guldager
Louise Guldager

Selvom det måske ikke er bragende sol i disse dage, så skriver kalenderen sommer – og både august og september kan nemt overraske med høje temperaturer. Måske skal I ud og rejse? Uanset, er det en god ide at tænke lidt over, hvordan I bedst muligt beskytter børnene – og jer selv – for solens stråler.

Alle børn er forskellige – og mens nogle elsker at opholde sig i solen, er andre decideret afvisende. Nogle hudtyper påvirkes knap så nemt – andre bliver røde og skoldede for et godt ord. Uanset at der er smurt tykt lag solcreme ind.

Vores datter tilhører sidstnævnte kategori. Vi bruger aldrig under faktor 50. Det er vi nødt til, for hendes hud er tilsyneladende meget sart. Når det er sagt, så er der dog også andre tiltag, som kan benyttes, så hele familien kan få nogle gode stranddage sammen. Om ikke så længe skal vi på badeferie – og her er vi igen nødt til at tænke i diverse kreative løsninger, så vi ikke skal gå rundt og bekymre os om solskoldning.

Det kan lyde så banalt - og det er det som sådan også. Men det handler om, at huske at inkorporere de gode ideer. Så alle får nogle gode dage i solen, uden at skulle døje med røde plamager.

 • SIESTA. Gør som familierne i Syden - giv solen en pause – og skab skygge over sandkassen og badebassinet. En god parasol, kan gøre hele forskellen, eller et solsejl eller måske en læskærm.

 • SOLHAT.  Tag hat på, så I beskytter hovedbunden, der typisk er mere sart og mere udsat, særligt hvis dit barn ikke har meget hår. Derudover er det lettere fordøjeligt at opholde sig i direkte sol, hvis ansigtet er i skygge. En legionærhat med nakkebeskyttelse eller hatte med bred skygge, er den bedste måde at beskytte hoved, ører, nakke og ansigt på.

 • UV TØJ . Dæk bar hud med let - men tætvævet tøj, når solen står højest. Det kan være en langærmet t-shirt eller en t-shirt, der dækker ned til albuen, og bukser, der går under knæet. Og husk endelig UV badetøjet. Dragter med et ærme beskytter skuldre og natte og da de fleste børn ofte sidder ned og leget foroverbøjet, er især nakke og skuldre udsat.

 • SOLCREME. Husk altid rigeligt med solcreme, mindst faktor 15, hvor tøjet ikke dækker. Efter badning og aftørring bør du smøre igen. Hellere for meget end for lidt. Hos os har en fremgangsmetode været, at vores datter smører os ind, når vi smører hende. Så bliver det sjovere, synes hun – og noget vi gør fælles.
Især på stranden er solen stærk pga. vandet...
Især på stranden er solen stærk pga. vandet...
 • TILTRÆNGTE HYGGESTUNDER. Skab små afbræk, foruden den obligatoriske tur op til iskiosken, f.eks. med hjælp fra et læsejl, soltelt, et lille børnetelt, hvor I kan sidde og hygge sammen. Tag eventuelt nogle gode børnebøger med, som I kan læse og bladre i i skyggen. Eller et kortspil.
 • TIL KLAPVOGNEN. Har du helt små børn, er en solskærm til klapvognen  en god og sikker investering, så man med sikkerhed ved, at der er mulighed for en lur og pause fra solen.

Og så gælder i øvrigt langt de fleste råd for de voksne jo også; Solbriller, hat, kasket  og parasol. Skygge periodevis og masser af solcreme. Så kan alle være trygge og klare solen.

Af sted og nyd det sidste af sommeren med GOD samvittighed!

...Eller hvis man er træt af dansk sommer

 1. Andet, 10 dage, Andre lande, India, https://www.estuariesholidays.com
contact 41927227

  Andet, 10 dage, Andre lande, India, https://www.estuariesholidays.com contact 41927227

  1.500,00 kr.20-05-2024
 2. Charterrejse, 7 dage, Grækenland, Limnos, Myrina, Archontiko Katsarakis, Rejse for to personer til G

  Charterrejse, 7 dage, Grækenland, Limnos, Myrina, Archontiko Katsarakis, Rejse for to personer til Grækenland sælges incl. fly fra København, hotel og transfer og 2 kufferter på 15 kilo. Hotellet ligg

  5.495,00 kr.14-05-2024
 3. Sommerferie, 12 dage, Grækenland, Kreta, Chania, 4 fly billletter. 3 voksne + 1 barn(10 år). Sælges

  Sommerferie, 12 dage, Grækenland, Kreta, Chania, 4 fly billletter. 3 voksne + 1 barn(10 år). Sælges da vi desværre ikke kan rejse til denne fantastiske ø, alligevel. Vi gav 7159 kr. vi tager imod bud.

  2.500,00 kr.13-05-2024
 4. Weekendophold, 3 dage, Danmark, Fyn, Heartlandpakke til to personer; partoutbilletter inkl. luksusca

  Weekendophold, 3 dage, Danmark, Fyn, Heartlandpakke til to personer; partoutbilletter inkl. luksuscamping i tenthouse. (spar kr. 1.500 - normalpris kr. 8.490)

  7.000,00 kr.13-05-2024
 5. Andet, Andre lande, Viktors Farmor rejser Gavekort på 2000 kr
SÆLGES FOR KUN 1300 KR

- Vundet og må

  Andet, Andre lande, Viktors Farmor rejser Gavekort på 2000 kr SÆLGES FOR KUN 1300 KR - Vundet og må gerne videre sælges .. Det står også på gavekortet - gyldig i 3 år . Så til 2027 Kun seriøs bud m

  1.300,00 kr.12-05-2024
 6. Weekendophold, 3 dage, Østrig, 28-30/6 afholdes formel 1 på red Bull ring.
Jeg sælger 2 billetter ti

  Weekendophold, 3 dage, Østrig, 28-30/6 afholdes formel 1 på red Bull ring. Jeg sælger 2 billetter til alle dage. Gode siddepladser Skriv for pris

  4.000,00 kr.12-05-2024

Relaterede artikler