8 brugte børneting, du kan give i gave
Børn

8 brugte børneting, du kan give i gave

Louise Guldager
Louise Guldager

Brugte gaver til børn er god stil. Ikke bare for miljøet og pengepungen. Men også for både modtager og giver. Her får du 8 bud på oplagte gaver til børn, du med fordel kan købe brugt.

Hvis ikke du selv har børn, så kender du helt sikkert nogen, der har. Derfor ved du nok også, at det kan være lidt af en udfordring, når man skal købe gaver til de små (eller store) guldklumper. Og hvorfor ikke begynde med at kigge brugt? Ud over et åbenlyst bæredygtigt og økonomisk aspekt, så er der faktisk flere legetøjs-ting, som det giver god mening at kigge efter brugt. Og for langt de fleste børns vedkommende betyder oprindelsen ikke noget.

1. Legekøkken

Denne gave er til det legesyge barn, der vokser og iagttager verden. Fra omkring 2 års alderen begynder de fleste børn at kopierer stemmer, situationer og bevægelser. De bruger legen til at bearbejde indtryk fra hverdagen, for eksempel ved at lege, at baby skal sove eller skiftes, eller at der skal arbejdes ved fars værktøjsbænk. Derfor er det virkelighedstro legetøj for alvor spændende, og et legekøkken er dermed et godt bud på en idéel gave til barnet.

Da meget af dette legetøj ofte laves i træ eller andre solide materialer, giver det god mening at købe brugt. Det patinerer nemlig flot og holder længe. Ofte vil man slet ikke kunne se, det har været brugt. Især legekøkkener i retroøstil hitter stort for øjeblikket, de er faktisk mere cool at have stående end en helt ny version. Så her er det bare om at dykke ned i de mere end 400 annoncer, der lige nu ligger på DBA med disse.

Legetøj til salg på DBA lige nu:

 1. Lego Ninjago, 70676 (Lloyd's Titan Mech), Ny i uåbnet æske.

Evt. fragt: 50,- med dao til nærmeste p

  Lego Ninjago, 70676 (Lloyd's Titan Mech), Ny i uåbnet æske. Evt. fragt: 50,- med dao til nærmeste pakkeshop.

  1.200,00 kr.24-03-2023
 2. Lego Ringenes Herre, Lego 10316, Jeg sælger denne helt nye 10316 rivendell 

Fejlkøbt gave, så derfo

  Lego Ringenes Herre, Lego 10316, Jeg sælger denne helt nye 10316 rivendell Fejlkøbt gave, så derfor rører den op her. Pris: 3500kr Kan afhentes i 6700 Esbjerg/6690 Gørding, eller sendes

  3.500,00 kr.24-03-2023
 3. Lego Star Wars, 3 IN 1 SUPERPACK, Brugt men i original kasse! 

Indeholder Darth Vader’s TIE-Fighter

  Lego Star Wars, 3 IN 1 SUPERPACK, Brugt men i original kasse! Indeholder Darth Vader’s TIE-Fighter, imperial Dropship og Rebel Scout Speeder! Imperial Dropship og Rebel Scout Speeder har ikke sin s

  1.000,00 kr.24-03-2023
 4. Lego Architecture, 21032 (Sydney Skyline), 100% komplet med alle klodser og samlevejledning i flot s

  Lego Architecture, 21032 (Sydney Skyline), 100% komplet med alle klodser og samlevejledning i flot stand. Æsken er i præsentabel stand med nogen slid på for- og underside (se venligst billederne).

  650,00 kr.24-03-2023
 5. Andet, Shopkins, Ikea pose fyldt med blandet shopkins.

  Andet, Shopkins, Ikea pose fyldt med blandet shopkins.

  500,00 kr.24-03-2023
 6. Lego Technic, 2 ældre LEGO Technic sæt + noget blandet LEGO

Desværre er noget af Technic LEGOET ble

  Lego Technic, 2 ældre LEGO Technic sæt + noget blandet LEGO Desværre er noget af Technic LEGOET blevet blandet i kassen med LEGO - så kan ikke garantere om det hele er der. Der er i bund og grund hv

  1.500,00 kr.23-03-2023
Brugt legetøj kan sagtens vække lige så stor glæde som nyt. Og det er cool at have stående, fordi det signalerer overskud og god stil. Begge køkkener på billedet kan købes på DBA. Det lyserøde koster 400 kroner, mens det grønne er sat til salg for 500 kroner
Brugt legetøj kan sagtens vække lige så stor glæde som nyt. Og det er cool at have stående, fordi det signalerer overskud og god stil. Begge køkkener på billedet kan købes på DBA. Det lyserøde koster 400 kroner, mens det grønne er sat til salg for 500 kroner

Er du rigtig kreativ, kan du også gøre legetøjet personligt og unikt og for eksempel selv male legekøkkenet i en ny farve, skifte greb på lågerne og sy egne dyner og barnevognskæder til pixi´s dukkevogn. Det er meget populært for tiden. Og alle de flotte gør-det-selv-projekter bliver trods alt både sjovere og mere overkommelige, hvis du tager udgangspunkt i et brugt produkt, der kun koster halvdelen af, hvad et nyt koster.

LÆS OGSÅ: Inspiration til kreativt legekøkken

2. Klæd-ud-tøj

Denne gave er til det fantasifulde barn, der elsker at lege med andre. Klæd-ud-tøj er enormt populært hos mange børn. Og med rette. Det findes i alverdens afskygninger, og da tøjet ofte bliver hurtigt skiftet ud, enten fordi barnet vokser ud af det, eller fordi Elsa-kostumet pludselig hellere skal udskiftes med en mariehøne, er det en oplagt ting at købe brugt. 

Klæd-ud-tøj er desuden noget af det, som kan være rigtig dyrt at købe fra nyt. Og som hurtigt mister værdi i brugt stand. Rent økonomisk. Ikke personligt for barnet. De elsker at klæde sig ud og opbygge universer og afprøve identiteter, uanset om der er røget en syning her og dér, eller om du selv skal sy en kappe til Zorro-dragten.

De to kostumer er lige nu til salg på DBA for henholdsvis 100 kroner og 200 kroner
De to kostumer er lige nu til salg på DBA for henholdsvis 100 kroner og 200 kroner

Klæd-ud-tøj til salg på DBA:

 1. Udklædningstøj, Hårbøjle enhjørning

  Udklædningstøj, Hårbøjle enhjørning

  10,00 kr.24-03-2023
 2. Udklædningstøj, Starwars kostume, Jedi dragt, str 128. Velholdt.

  Udklædningstøj, Starwars kostume, Jedi dragt, str 128. Velholdt.

  65,00 kr.24-03-2023
 3. Udklædningstøj, Udklædningstøj Highschool Musical, Udklædningstøj Highschool Musical

Ca. Size 8/10

  Udklædningstøj, Udklædningstøj Highschool Musical, Udklædningstøj Highschool Musical Ca. Size 8/10 år. Brugt. Ved forsendelse betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.23-03-2023
 4. Udklædningstøj, Udklædningstøj Tornerose, Udklædningstøj Tornerose

Size 6/8 år.

Brugt.

Ved forsen

  Udklædningstøj, Udklædningstøj Tornerose, Udklædningstøj Tornerose Size 6/8 år. Brugt. Ved forsendelse betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.23-03-2023
 5. Udklædningstøj, Udklædningstøj Belle, Udklædningstøj Belle

Size 6/8 år.

Brugt.

Ved forsendelse be

  Udklædningstøj, Udklædningstøj Belle, Udklædningstøj Belle Size 6/8 år. Brugt. Ved forsendelse betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.23-03-2023
 6. Udklædningstøj, Udklædningstøj Dalmatiner, Udklædningstøj Dalmatiner

Size 74.

Brugt.

Ved forsende

  Udklædningstøj, Udklædningstøj Dalmatiner, Udklædningstøj Dalmatiner Size 74. Brugt. Ved forsendelse betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  50,00 kr.23-03-2023

Lige nu er der over 2.000 annoncer med udklædningstøj på DBA. Og er du på udkig efter en prinsessekjole, er der knap 200 forskellige at vælge mellem på DBA lige nu.

3. Bøger

Stort set alle børn elsker bøger. Nogle kan lide eventyr, andre kan lide pegebøger, mens andre igen vil have realistiske fortællinger om livet, der ligner deres. Bøger er derfor en helt oplagt gave til børn. Uanset alder. Selv de helt små børn elsker følebøger og foldebøger, og da bøger generelt er en ret dyr investering i ny stand, er der ofte mange penge at spare, hvis du køber dem brugt.

Husk altid at spørge sælger ind til bogens stand, det duer selvfølgelig ikke, hvis sidste side mangler. Men derudover gør lidt æselører, bløde bogrygge eller små tegninger ingenting for læseoplevelsen. Hverken for barnet eller den voksne.

I moderne indretning af børneværelser er det blevet populært at udstille de fineste bøger på en boghylde eller i en gammel tallerkenrække, hvor barnet selv kan nå dem og se forsiden. Derfor er gamle, smukke børnebøger med et cool retro-look eller en nostalgisk patina igen meget efterspurgte – og den slags kan slet ikke købes fra ny.

Lige nu er der over 17.000 børnebøger til salg på DBA – så mon ikke, der er noget, som matcher dit barn også?

LÆS OGSÅ: Eventyrlige boghylder, som børn vil elske

Begge bøger er i skrivende stund til salg på DBA. Pippi-bogen er sat til salg for 30 kroner, og Peter Pedal-bogen koster også 30 kroner
Begge bøger er i skrivende stund til salg på DBA. Pippi-bogen er sat til salg for 30 kroner, og Peter Pedal-bogen koster også 30 kroner

4. Løbecykler og trehjulet cykel

Gaven til barnet, der er i gang med at finde sin motorik, og som endnu ikke selv cykler på egen cykel. Så denne gave vil de fleste børn fra 2-års-alderen og frem til 4-års-alderen blive rigtig glade for.

De fleste børnefamilier elsker løbecyklen og den lille trehjulede. Det giver mulighed for bedre at komme omkring med en tumling og er samtidig godt for den motoriske udvikling.

Især de gamle retro-ladcykler på tre hjul hitter stort lige nu, fordi de emmer af nostalgi og gamle minder. Fra ny koster de typisk omkring 600 kroner, mens en brugt ligger omkring 100 – 300 kroner. At den lille trehjulede har et lad, sikrer at dukken eller legetøjet kan fragtes med rundt, hvilket mange børn elsker.

Løbecykler og trehjulede cykler kan købes for halv pris brugt. Især de gamle retro-ladcykler på tre hjul hitter stort lige nu, fordi de emmer af nostalgi og gamle minder. Den gule, trehjulede cykel kan lige nu købes til 275 kroner på DBA, mens den løbecyklen kan blive din for 135 kroner
Løbecykler og trehjulede cykler kan købes for halv pris brugt. Især de gamle retro-ladcykler på tre hjul hitter stort lige nu, fordi de emmer af nostalgi og gamle minder. Den gule, trehjulede cykel kan lige nu købes til 275 kroner på DBA, mens den løbecyklen kan blive din for 135 kroner

Valg af løbecykel afhænger af barnets højde. Lad være med at vælge en, der er for stor, det bliver alt for svært for barnet at styre, og de vil ikke synes, at det er sjovt. Da de oftest skal bruges hjemme i haven eller til og fra et kortere ærinde, så gør det ikke så meget, hvis cyklen er lidt slidt eller har små fejl. Barnet vil knap opdage det – og det har ingen betydning for selve cyklen. På andet end prisen vel og mærke.

Om sommeren er en løbecykel især god, mens en trehjulet tit er oplagt til vinterhalvåret. Som hovedregel siger man, at løbe cykler kan anvendes fra 1,5-års-alderen.

Husk i øvrigt cykelhjelmen, uanset hvad du vælger.

LÆS OGSÅ:Sådan frisker du din børnecykel op for kun 200 kroner

5. Dukkehus

Det her er gaven til barnet mellem 4 og 10 år, der elsker at fordybe sig og skabe kreative universer. Mange tror måske, at dukkehuse kun er for piger. Det er dog en fejlantagelse, da lige så mange drenge elsker at lege med dem.

Uanset, så er der mange timers leg i et dukkehus – og med alt det fine dukkehus-tilbehør, der findes, kan barnet konstant skabe nye rum og opstillinger. Det gør det muligt at lade legen udvikle sig i takt med barnet.

Dukkehuset til venstre kan blive dit for 600 kroner, mens du slipper 100 kroner billigere, hvis du er interesseret i det pinke, som også er til salg lige nu på DBA
Dukkehuset til venstre kan blive dit for 600 kroner, mens du slipper 100 kroner billigere, hvis du er interesseret i det pinke, som også er til salg lige nu på DBA

Søger du brugt, kan du finde meget tilbehør, der matcher de rum, du måske står og mangler til huset, og sidst men ikke mindst er det her muligt at købe et stykke ægte nostalgi. Det er netop et sted som DBA, hvor du kan være heldig at finde præcis dét dukkehus fra Playmobil med pool og garage, du selv legede med som barn.

Dukkehuse er ofte lavet i solidt træ, eller i tyk plast, så de holder i mange år. Nye huse koster som regel mellem 700 – 1.800 kroner, mens de brugte på DBA typisk ligger mellem 200 kroner og 900 kroner, så her er en god besparelse at hente.

Nogle huset sælges med tilbehør, andre kan du selv sammensætte efter behov. Et godt tip er at købe tilbehør løst og så selv sammensætte – det er ofte billigere end at købe det hele samlet fra start.


Gamle dukkehuse med originalt tilbehør er i høj kurs, så hvis du selv har et stående oppe på loftet, er det måske nu, du skal hente det ned og støve det af?

Dukkehuse til salg på DBA:

 1. Dukkehus, LUNDBY ..... SMÅLAND, 

Dukkehuset er stadig i den originale æske. Det har aldrig været pa

  Dukkehus, LUNDBY ..... SMÅLAND, Dukkehuset er stadig i den originale æske. Det har aldrig været pakket ud. Der følger ikke lamper, møbler, dukker og tilbehør med. . Sælges for 675 kr. + evt. for

  675,00 kr.23-03-2023
 2. Dukkehus, Dukkehus m. Møbler, H: 112 cm. B: 73 D: 29.

  Dukkehus, Dukkehus m. Møbler, H: 112 cm. B: 73 D: 29.

  500,00 kr.23-03-2023
 3. Dukkehus, LOL dukke hus, Flot og velholdt dukkehus med tilbehør.
Meget velholdt.
Fra røg- og dyrefri

  Dukkehus, LOL dukke hus, Flot og velholdt dukkehus med tilbehør. Meget velholdt. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  550,00 kr.23-03-2023
 4. Dukkehus, Diner, Our Generation Diner 
Medfølger de ting som vist på billederne 
Lys og musik virker

  Dukkehus, Diner, Our Generation Diner Medfølger de ting som vist på billederne Lys og musik virker Kan evt leveres i København

  700,00 kr.23-03-2023
 5. Dukkehus, Lundby, 1 stk Lundby dukkehus fuldt møbleret.
Sælges samlet.
Afhentes i 2610 Rødovre.

  Dukkehus, Lundby, 1 stk Lundby dukkehus fuldt møbleret. Sælges samlet. Afhentes i 2610 Rødovre.

  650,00 kr.22-03-2023
 6. Dukkehus, Dukkehus i træ “Victoriansk” fra Plantoy, Meget smukt, fint og solidt dukkehus til et held

  Dukkehus, Dukkehus i træ “Victoriansk” fra Plantoy, Meget smukt, fint og solidt dukkehus til et heldigt lille barn. “Vi” er vokset fra det, så nu skal det videre til et andet hjem. Det står meget fl

  900,00 kr.21-03-2023

Lige nu er der 1.730 annoncer på DBA i børnekategorien, der matcher søgeordet 'dukkehus'.

6. Lego

Gaven der passer til alle børn over tre år. Og i mange tilfælde også deres forældre. Og måske en af de gaver, der aldrig går af mode. Brugt Lego  er noget af det legetøj, der sælges og købes mest af på DBA. Legoklodser mister nemlig ikke deres værdi, tværtimod faktisk, og så holder de sig i god stand trods mange år på bagen.

Klodserne er nemme at rengøre, og køber du dem brugt, kan du være heldig at finde sæt, der ligner dem, som du selv legede med som barn. Du kan også finde dele og sammensætte et sæt selv. Leder du eksempelvis efter et komplet Lego Super Heroes-sæt, kan du med fordel kigge efter batmobilen eller de små figurer enkeltvis. Derfra er der blot at indsamle de resterende dele. På den måde sparer du mange penge.

LÆS OGSÅ: Tips til behandling og køb af brugt Lego

Lige nu er der over 20.000 annoncer med brugt Lego på DBA

 1. Lego Architecture, 21032 (Sydney Skyline), 100% komplet med alle klodser og samlevejledning i flot s

  Lego Architecture, 21032 (Sydney Skyline), 100% komplet med alle klodser og samlevejledning i flot stand. Æsken er i præsentabel stand med nogen slid på for- og underside (se venligst billederne).

  650,00 kr.24-03-2023
 2. Lego Star Wars, CAD BANE’S SPEEDER (8128), Brugt men i original kasse! 

Alle klodser og klistermærk

  Lego Star Wars, CAD BANE’S SPEEDER (8128), Brugt men i original kasse! Alle klodser og klistermærker medfølger og er i perfekt stand! Køber betaler fragt. Gå ind og tag et kig på andre Lego modell

  825,00 kr.24-03-2023
 3. Lego City, PASSENGER TRAIN - HVID (7897 + 8867), Brugt men i original kasse! 

Med toget følger 20 t

  Lego City, PASSENGER TRAIN - HVID (7897 + 8867), Brugt men i original kasse! Med toget følger 20 togskinner og derudover 64 fleksible togskinner! Alle klodser og klistermærker medfølger og er i per

  1.000,00 kr.24-03-2023
 4. Lego City, PASSENGER TRAIN - RØD (7938), Brugt men i original kasse! 

Togskinner medfølger! 

Alle

  Lego City, PASSENGER TRAIN - RØD (7938), Brugt men i original kasse! Togskinner medfølger! Alle klodser og klistermærker medfølger og er i perfekt stand! Køber betaler fragt. Gå ind og tag et k

  650,00 kr.24-03-2023
 5. Lego Star Wars, SLAVE 1 (8097), Brugt men original kasse!

Alle klodser og klistermærker følger med

  Lego Star Wars, SLAVE 1 (8097), Brugt men original kasse! Alle klodser og klistermærker følger med og er alle i perfekt stand! Køber betaler fragt. Gå ind og tag et kig på andre Lego modeller jeg h

  650,00 kr.24-03-2023
 6. Lego Star Wars, 9500, Lego Star Wars fly, komplet med alle klodser minifigures og manualer.

Sender

  Lego Star Wars, 9500, Lego Star Wars fly, komplet med alle klodser minifigures og manualer. Sender gerne på købers regning.

  1.000,00 kr.24-03-2023

Vil du også genskabe barndommens magi? Her er et udvalg af gamle Lego-borge til salg på DBA lige nu.

Netop på DBA kan du være heldig at finde det samme gamle legetøj, som du husker fra din egen barndom. Legetøj og barndom handler om minder. Og det gør nostalgi også. 1.800 kroner er Lego-samlingen på billedet til venstre sat til salg for på DBA, mens Lego-strandbaren koster 200 kroner på DBA
Netop på DBA kan du være heldig at finde det samme gamle legetøj, som du husker fra din egen barndom. Legetøj og barndom handler om minder. Og det gør nostalgi også. 1.800 kroner er Lego-samlingen på billedet til venstre sat til salg for på DBA, mens Lego-strandbaren koster 200 kroner på DBA

7. Skateboard//rulleskøjter

Gaven til familien, der kan lide at være aktiv. Og til barnet, der skal have udviklet motorikken og som kan lide fart og udeaktiviteter. Fra omkring 8 års alderen og frem vil de fleste børn elske at komme ud på enten rulleskøjter eller skateboard. Det er masser af fysisk udfoldelse, sundt, smadder sjovt – og giver en følelse af frihed og kontakt med egen krop.

Både rulleskøjter og skateboard er produkter, der ikke tager skade af at være brugt. Selv med lidt små-skrammer er de cool og kvaliteten gør, at der ofte ligger mange gode år tilbage i dem, når de har mistet interessen for deres første ejermand.

Rulleskøjter brugt koster typisk mellem 50 kroner og 200 kroner, mens de fra ny koster typisk mellem 400 kroner og 1.200 kroner. Så også her er der en stor besparelse at hente.

Husk i øvrigt hjelm og knæbeskyttere også. Også her er der et bredt udvalgt, hvis du kigger brugt. Skal du købe gave til teenageren, er rullesko i øvrigt det helt nye. Altså sneakers med et lille hjul under. Ikke at forveksle med rulleskøjter. Du bliver meget populær, hvis du kommer med dem.

Fra omkring 8 års alderen og frem vil de fleste børn elske at komme ud på enten rulleskøjter og skateboard. Her er der store besparelser at hente, hvis du kigger brugt. Både de to skateboards og rulleskøjterne er til salg på DBA. Sidstnævnte koster 900 kroner
Fra omkring 8 års alderen og frem vil de fleste børn elske at komme ud på enten rulleskøjter og skateboard. Her er der store besparelser at hente, hvis du kigger brugt. Både de to skateboards og rulleskøjterne er til salg på DBA. Sidstnævnte koster 900 kroner

8. Babylegetøj

En af de kategorier, der er særligt aktive på DBA, er babylegetøj. De små vokser hurtigt fra legetøjet, der derfor ikke når at blive ret slidt. Tilmed er der mange ting, du skal erhverve sig, når du får en baby. Og det hele løber hurtigt op. Den besparelse, der er ved at finde babylegetøj brugt, er derfor ofte kærkommen hos de fleste. Og for mange børnefamilier, som i forvejen var vant til, at tøjet går i arv mellem søskende, er skridtet til også at genbruge alt muligt andet ikke så langt.

Det meste legetøj er nemt at rengøre - eksempelvis i opvaskemaskinen, og baby er helt sikkert ligeglad, hvor legetøjet er købt. Du kan også putte plastiklegetøj i en balje med opvaskemiddel i en times tid, så er du sikker på, det er rent bagefter. Trælegetøj kan ikke tåle at komme i maskinen, men en våd klud kan helt simpelt gøre stor forskel. Netop i relation til babylegetøj betyder nostalgi og historie en stor del for mange købere. Det er forbundet med minder og egen bardomsglæde at give gaver, som ligner eller minder om det, du husker fra sin egen barndom. Derfor er gamle klassiske legeting i høj kurs, det kunne for eksempel være Brio-legetøj.

Lige nu er der over 5.000 annoncer aktive med brugt babylegetøj på DBA:

 1. Balancesti / Flodsti (2 sæt), Gonge, aktivitetslegetøj, super sjov balancebane.

  Balancesti / Flodsti (2 sæt), Gonge, aktivitetslegetøj, super sjov balancebane.

  400,00 kr.24-03-2023
 2. aktivitetstæppe, Fisher-Price legetæppe med lys og musik. Der er sat ekstra legetøj på fra et gammel

  aktivitetstæppe, Fisher-Price legetæppe med lys og musik. Der er sat ekstra legetøj på fra et gammelt legetæppe. Super fint og brugt meget lidt Dyrefrit og røgfrit hjem Nypris 700kr sælges for 300kr

  300,00 kr.24-03-2023
 3. Bright Starts, gåvogn, Rød Ford Mustang. Kassen har været åbnet, men har aldrig været brugt eller sa

  Bright Starts, gåvogn, Rød Ford Mustang. Kassen har været åbnet, men har aldrig været brugt eller samlet og er stadig i original emballage. Nypris 1.500 KR.

  995,00 kr.24-03-2023
 4. Skumlegesæt, Miniartcph, andet babylegetøj

  Skumlegesæt, Miniartcph, andet babylegetøj

  400,00 kr.24-03-2023
 5. blandet babylegetøj

  blandet babylegetøj

  350,00 kr.24-03-2023
 6. Fætter BR, gåvogn, Dejlig gåvogn fra BR sælges. 
Mange aktivitets-ting på siden. 
Virker som den ska

  Fætter BR, gåvogn, Dejlig gåvogn fra BR sælges. Mange aktivitets-ting på siden. Virker som den skal og er meget stabil.

  200,00 kr.24-03-2023

Er du til de gode gamle klassiske legetøj i træ, er der over 2.000 annoncer med for eksempel Brio legetøj til salg på DBA.

Så selv om babyer ikke leger på samme måde, som større børn gør, kan du sagtens give brugt legetøj i gave, som samtidig sætter mini's motoriske udvikling i sving.

Mange børnefamilier er vant til, at tøjet går i arv mellem søskende, og derfor er skridtet til også at genbruge eksempelvis legetøj ikke så stort. Meget babylegetøj, der sælges brugt er stort set i ny stand
Mange børnefamilier er vant til, at tøjet går i arv mellem søskende, og derfor er skridtet til også at genbruge eksempelvis legetøj ikke så stort. Meget babylegetøj, der sælges brugt er stort set i ny stand

Det er ikke kun legetøj, der er oplagt at give i gave til de små guldklumper. Hvor mange af os har ikke stået i en butik og hviiinet og sagt ‘nååååhhhh’, når vi støder på små miniature-sneakers til babyer og små børn? Nej vel. Her kan du se en guide om retro sneakers til de mindste. Så bliver det ikke mere cool.

Hvad med byttemuligheden, tænker du måske? Er der ikke et uskrevet moralkodeks for, at en gave helst kan kunne byttes? Tjoo. Måske det i virkeligheden var en fin gestus, at du lærer barnet, at nogle ting ikke bare prompte kan byttes nede i den lokale legetøjsbutik. Brugte gaver er ikke et valg, du tager, hvis du er ligeglad. Det er en nytænkning af - og en holdning til - et ofte løbsk gaveorgie, hvor overforbrug i stedet erstattes af betænksomhed og god stil. Køber du brugte gaver, sparer du ikke bare penge og støtter miljøet. Du videregiver en tanke om, at gaver er givet med omtanke og kærlighed. Og derfor også skal bruges sådan.

Mangler du inspiration – og penge – til at friske guldklumpens værelse op? Med kun 5.000 kroner i budget, men med en masse genbrugsidéer på hånden fik Lise og Michael forvandlet et roderum uden personlighed til et børneværelse fuld af fantasi. Se hvordan i videoen her.


Du kan også i videoen herunder høre, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis den julegave, de pakkede op til jul, var købt - brugt.

Relaterede artikler