Vores 10 tips til DBA søgningen

Vores 10 tips til DBA søgningen

Af Lise & Michael / 23. november 2016

Det kan være så mega forvirrende at søge rundt på DBA. Vi har derfor samlet nogle af vores bedste råd, som du kan tage i brug, når du søger. For hvilke søgefunktioner har DBA egentligt?

Vi bruger enormt meget tid på at sidde og søge og det er helt sikkert også derfor vi tit og ofte finder de gode ting. Det tager tid og det kræver en håndfuld tålmodighed, men læs med nedenunder, for at blive lidt klogere.

TIP 1: PRISKLASSE.

Har du en idé til hvilken prisklasse du søger i, så kan du lige så godt afgrænse den. Så skal du ikke få helt vildt ondt i pengepungen, fordi du ser nogle ting, du SLET ikke har råd til.

TIP 2: OPRETTELSE.

Det er selvfølgelig mega væsentligt hvor gammel annoncen er. Hvis du vil være nogle af de første der skriver på en ting, så er det selvfølgelig oplagt at grænse din søgning til seneste 24 timer. Det er sådan vi finder de HELT VILDT gode køb! Men du skal være hurtig, for der er mange om buddet!

 

TIP 3: KATEGORI.

For at gøre din søgning mere specifik, så kan du klikke dig ind på en konkret kategori inden for det du søger. Det sorterer alle de irrelevante ting væk. Det er ikke super spændende at der dukker annoncer op om træplader når du i virkeligheden søger LP-plader. 

TIP 4: GEOGRAFI:

Har du eksempelvis kun mulighed for at købe noget i Århus, så er det jo mega irritererende at der dukker annoncer fra Sjælland op. Så det er helt klart en god idé at tænke over, hvor i landet, du ønsker at finde din ting. 

TIP 5: STAVEFEJL.

Jeps, det er faktisk en god idé at tage højde for sælgernes småfejl. For en gang i mellem kan fingrene godt smutte på tasterne, og det er jo super ærgerligt at gå glip af en god annonce pga. det. Vi har eksempelvis oplevet en annonce, hvor teak blev skrevet som "tig".

TIP 6: GEMTE SØGNINGER.

Her ser i vores gemte søgninger. Du gemmer en søgning ved at trykke på ‘gem søgning’ i den pågældende annonce. Så kan du nemt og hurtigt komme ind på de samme søgninger. Vi søger på hele DBA for at få alle med, men du kan også kategorisere dine søgninger, så de bliver mere specifikke.

 

TIP 7: FAVORITTER.

Den funktion bruger vi RIGTIG meget! Vi søger og skriver på rigtig mange annoncer om dagen, og for at kunne huske dem, så sætter vi altid et lille stjerne og gemmer favorit.

TIP 8: FIND SYNONYMER.

Det hjælper! I stedet for eksempelvis kun at søge på sofabord, kan du også prøve dig frem med andre ord; sidebord, lille bord, sofa bord. Ja, find selv på flere!  

TIP 9: SORTERING.

Du kan både sortere dine søgninger efter beskrivelse, dato eller pris. Hvis du er interesseret i at finde det allerbilligste, er prisen selvfølgelig god at sorterer efter. Her kan du engang i mellem også finde ting, der foræres væk.

TIP 10: PRIVATE VS. FORHANDLERE.

Hvis du eksempelvis kun er interesseret i annoncer fra privat personer, så kan det gøre søgningen lidt lettere ved at fjerne forhandlerne. Og omvendt.

Der er sikkert mange flere gode tips og tricks til søgningen, så skriv endelig til os, hvis der mangler noget vigtigt! Vi kan jo lige så godt hjælpe hinanden lidt. God søgning!

Lise / Michael